Røde Kors søger frivillige til lektiehjælpLektiehjælp i Røde Kors (arkivfoto)

Røde Kors Horsens Nord, som dækker de tidligere Gedved og Brædstrup kommuner samt Lund og Hansted-Egebjerg, søger frivillige, som vil hjælpe skolebørn med at læse lektier. I første omgang drejer det sig om folkeskolerne i Hovedgård, Gedved, og Østbirk og Bakkelandets Friskole.

Røde Kors startede med succes lektiehjælp sidste år ved skolerne i Hovedgård og Gedved, men coronaen satte hurtigt en stopper for initiativet. Nu er den lokale afdeling klar til at genstarte og udvide aktiviteten i den udstrækning, der kan skaffes frivillige. 

- Den frivillige er med til at gøre en stor forskel for et barn eller en ung teenager i skolen. Det sker med udgangspunkt i det faglige, men det betyder også meget, at der er ro og godt samvær med en voksen.

Mange børn kan have gavn af lektiehjælp, og især hvis barnet ikke håndterer det danske sprog godt – men der kan være alle mulige andre årsager til, at lektiehjælp vil være rigtig godt for eleven, siger Kaj Jessen, kontaktperson vedr. lektiehjælpen i Røde Kors Horsens Nord.

- Det eneste, Røde Kors forventer af lektiehjælperen, er lyst til at være sammen med og at gøre noget for et barn. Lektiehjælpen foregår i et samarbejde med skolen, som også stiller materialer til rådighed. Det foregår på skolen inden for eller lige efter skoletid i en time eller to om ugen efter nærmere aftale.

- De frivillige får selv meget igen. Det er altid en glæde at se et barn gøre fremskridt, så det er virkelig frivilligt arbejde, der giver mening, siger Kaj Jessen.

Røde Kors Horsens Nord driver flere sociale tilbud i Horsens Nord-området samt tre genbrugsbutikker i Østbirk, Hovedgård og Tvingstrup. Cirka halvdelen af overskuddet bruges i lokalområdet og den anden halvdel går til internationale hjælpeprojekter.
 

Lignende artikler

Gudrun Andreasen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021