Søren Pape på besøg i Horsens(privatfoto)

Torsdag formiddag var Søren Pape sammen med spidskandidat Esben Hedeager og byrådskandidat Annette Schulz Jensen på besøg på Egebjerg Plejehjem. Efter en fremragende rundvisning af leder Aase Eide, hvor alle virkelig mærkede stedets nærværende og hjemlige hygge, blev der budt på kaffe med husets beboere.

Her blev debatteret, hvad der skal til for, at man også i fremtiden kan sikre en værdig ældrepleje og nok varme hænder. ”Udfordringen er helt klart at rekruttere uddannet personale”, udtaler leder Aase Eide. ”At jeg kan dække mit vagtskema døgnet rundt, kan være lidt af en udfordring, og der skal ikke meget til for at vælte det”. Jeg har heldigvis dygtige afløsere, og jeg lytter til mit personales ønsker til arbejdstid, så jeg har tilfredse medarbejdere”. Det giver engagement og ejerskab, hvilket bl.a. kan ses på det meget lave sygefravær på Egebjerg Plejecenter. ”God ledelse betyder alt, og man skal kun være et sted i kort tid, for at man kan mærke, at det er et sted, hvor ledelsen fungerer”, udtaler Søren Pape. 

Aase Eide understreger ligeledes, at skal man i fremtiden rekruttere flere medarbejdere, kræver det, at man taler jobbet op - at de gode historier fortælles. En anden afgørende faktor er, at et plejecenter ikke må blive for stor. Man skal holde fast i de små enheder, hvor beboerne kender hinanden, og hvor personalet har indgående kendskab til hver enkelt beboers behov og ønsker.

På Egebjerg plejecenter har man stor glæde af spireordningen, hvor unge teenagere har fritidsjob på stedet. De spiller spil, læser og hygger med beboerne til stor glæde for begge partere. Aase Eide har også flere frivillige, som jævnligt kommer og bidrager. Det kan være til arrangementer eller ture ud af huset.

”Skal man drømme stort, vil det være at få madlavningen tilbage i eget køkken på plejecenteret”, siger Aase Eide. Duften af nybagt brød og beboernes mulighed for at deltage i fx æbleskrælning til eftermiddagens æblekage skaber nærvær og glæde for alle.
 

(privatfoto)

Lignende artikler

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023