Sol, sang og sommergæstfrihed i Østbirk PræstegårdEn glædesfyldt aften med fællessang, fortællinger og festlige melodier, da Østbirk Præstegård dannede rammen om en sommersangsaften.

Af Jørn Kildall

"Du danske sommer jeg elsker dig…" Det var ikke blot en tilfældig melodi, men lyden af et sommerglad fællesskab, der tirsdag den 11. juli fyldte væggene i Østbirk Præstegård. En aften hvor både naboer, bekendte og tilrejsende satte hverdagen på pause og gav sig hen til sangens glæde.

Plan B: Indendørs i stedet for udendørs

Fællessangen var originalt planlagt til at finde sted i den idylliske Præstegårdshave, blev arrangementet i stedet rykket indendørs på grund af frygten for regn. Men det stoppede ikke det lokale band De Verse 4 og Præst Lone Buhl, der var klar til at sætte stemningen og skabe en uforglemmelig aften.

De Verse 4 og præst Lone Buhl: Stjernerne for aftenen

Med De Verse 4 ved roret blev tonerne slået an og salen fyldt med velkendte melodier. Præst Lone Buhl tog sig af fortællingerne mellem sangene, hvor hun delte historier og anekdoter, der relaterede sig til de forskellige sange. Det gav sange en dybere mening og gjorde aftenen endnu mere mindeværdig.
 

Fuldt hus og fuldtonet sang

De mange fremmødte sang med af fuld hals, og der var også plads til solooptræden fra De Verse 4, til stor glæde for alle til stede. Aftenen blev rundet af med øl, vand og lystig samtale, hvilket gjorde aftenen til en fuldendt fest i sommernattens skær.

Glæder sig til næste gang

Der blev sagt farvel med smil og forventning om den kommende sommersangsaften i Hansted den følgende tirsdag, og igen i Østbirk den 25. juli. Her vil organist Karl Åge, kirkesanger Sara Tranberg og præst Lone Buhl stå for slagets gang i Østbirk Kirke. Arrangementet er åbent for alle - for som de siger: "sammen er sang bare skønnere."

En skøn aften i sommersangens tegn

Det var en skøn aften, hvor dansk sommersang blev fejret på bedste vis i Østbirk Præstegård. En aften hvor glade stemmer, et dygtigt orkester og en engageret præst sikrede, at "du danske sommer jeg elsker dig," blev meget mere end bare en sang - det blev et fælles statement, der fyldte sommeraftenen med glæde og fællesskab.
 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024