Sommerhuskøbere har nogle travle påskedage foran sigSommerhuse står i ekstraordinær høj kurs lige nu, da de både er efterspurgt blandt private og investorer på grund af den høje efterspørgsel på lejemarkedet.

Af Nybolig

Indtil for knap et år siden havde du som sommerhuskøber overordentligt god tid til at lede efter dit nye sommerhus. Men har du tænkt dig at bruge de kommende feriedage på at finde dit nye sommerhus, får du travlt.

Ifølge de nyeste opgørelser over aktiviteten på boligmarkedet fra Boligsiden.dk, har vi lige nu de laveste salgstider og de højeste kvadratmeterpriser på sommerhuse nogensinde.

-Selvom der er kommet flere boliger til salg de sidste par uger, og boligudbuddet er stigende, kigger vi stadig ind i et scenarie, hvor man som kommende sommerhusejer alt andet lige har et begrænset udvalg af sommerhuse til salg at vælge imellem, og det vil helt sikkert skabe trængsel og leben på sommerhusmarkedet her i påsken, vurderer Nyboligs kommunikationschef, Thomas Hovgaard.

Udsigten til udenlandsrejser i sommerferien er stadig tvivlsom, og det vil ikke ligefrem gøre efterspørgslen på sommerhuse mindre, vurderer Nybolig.

-Tanken om ikke at kunne rejse vil for de fleste være ubærlig, når vi allerede nu har tilbragt godt et år i eget hjem. Derfor ser vi også et ekstra hårdt pres på sommerhusmarkedet, da et sommerhus på grund af de attraktive udlejningsvilkår med høj efterspørgsel og højt bundfradrag også er interessant for folk, som ser en investering i at købe sommerhus. Der er i markedet altså både folk, der vil købe for selv at bruge det og folk, der vil købe med henblik på udlejning, siger Thomas Hovgaard.

Nybolig

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023