Stigende smittetal medfører nye besøgsrestriktioner på plejecentreGedvedhus (arkivfoto)

Den seneste uges smittetal i Horsens Kommune betyder, at der øjeblikkeligt indføres besøgsrestriktioner på Horsens Kommunes plejecentre.

Den seneste uge er der konstateret 139 Covid-19-smittede borgere per 100.000 indbyggere i Horsens Kommune. Det betyder, at Styrelsen for Patientsikkerhed nu har meddelt, at der fra mandag den 30. november klokken 14.00 indføres lokale restriktioner på både private og kommunale plejecentre i Horsens Kommune.

Styrelsen for Patientsikkerhed har vurderet, at de senest smittede borgere i Horsens Kommune hovedsagelig findes i den gruppe af borgere, som styrelsen anser for at kunne være pårørende til beboere på kommunes plejecentre. Derfor har styrelsen netop påbudt Horsens Kommune at indføre besøgsrestriktioner på samtlige kommunens plejecentre.

Besøgsrum for tre pårørende

Restriktionerne betyder, at besøg hos beboeren på et plejecenter kan finde sted med op til tre faste pårørende i dertil indrettede besøgsrum. Man kan fortsat få besøg af sin nærmeste kontakt i eget hjem. Derudover kan der være mulighed for yderligere besøg i kritiske situationer.

Beboere på plejecentrene kan fortsat besøge familie.

Visiterede borgere kan stadig anvende faciliteter

Idet besøgsrestriktionerne omfatter indendørs fællesarealer, betyder det, at restriktionerne også gælder adgangen for gæster til eventuelle træningsfaciliteter, caféer og dagcentre, der ligger inde på plejehjemmet, og dermed benytter sig af plejecentrets fællesarealer. Borgere, der af kommunen er visiteret til at komme i f.eks. et dagcenter/daghjem og til spisning i cafeerne, er ikke besøgende og derfor ikke omfattet af besøgsrestriktionerne. Hvis faciliteterne kan være åbne, vil de skulle kunne leve op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til at forebygge smittespredning.

Det skal i forbindelse med Styrelsen for Patientsikkerheds nye restriktioner understreges, at der ikke er konstateret smittede på plejecentrene i Horsens Kommune, og at dette påbud udelukkende tages i brug, fordi det vurderes, at de aktuelt smittede anses for at kunne være pårørende til beboere på kommunes plejecentre.

Besøgsrestriktionerne revurderes løbende.
 

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021