Tag på Skattejagt i HorsensDestination Kystlandet og Museum Horsens er gået sammen om at lave Skattejagten Horsens Rundt, hvor børnefamilier kan drage på eventyr og få en gratis medalje som præmie for bedriften. 

Fredag d. 25. juni får Horsens en ny sjov familieaktivitet - Skattejagten Horsens Rundt.

Alle børn, der gennemfører skattejagten, får en medalje med hjem som bevis. Derudover er der for de hurtige en ekstra gevinst, da Horsens-virksomheden Schur giver de første 500 skattejægere et eksemplar af dén Rasmus Klump bog, som Schur netop har givet byen i gave, i anledning af virksomhedens 175-års jubilæum.

Gratis familieoplevelse med fokus på byens historie

Skattejagten, der bygger videre på tre lignende populære projekter iværksat af Destination Kystlandet - Odder Rundt, Tunø Rundt og Juelsminde Rundt - sigter efter at tiltrække især børnefamilierne til Horsens. Dog er aktiviteten hyggelig for alle aldersgrupper.

Via et fysisk skattekort bliver skattejægerne ledt rundt på en ca. 6 km kultur- og historierig oplevelsestur i Horsens midtby, forbi byens kulturinstitutioner og vartegn - deriblandt den nyåbnede legeplads ved Industrimuseet.

Direktør i Destination Kystlandet, Helle Berthold Rosenberg, forklarer ideen bag Horsens' nye familieaktivitet:

"Med en gratis skattejagt vil vi først og fremmest give Horsens' borgere og gæster en sjov, hyggelig og aktiv oplevelse i det fri. Derudover synes vi, at en skattejagt er en god måde at koble leg og læring på, ved at sætte fokus på byens historie - i børnehøjde. Naturligvis håber vi også, at vi får ført turisterne rundt i byen, så de kan opdage alle de lækre butikker, spisesteder og attraktioner som Horsens har at byde på."

I Rasmus Klumps fodspor

Det er ikke tilfældigt, at skattejagten lanceres nu, hvor Schur netop har givet Horsens en gave i form af en børnebog, hvor Rasmus Klump drager ud i Horsens for at løse mysterier.

"Vi havde i forvejen tiltænkt, at Horsens skulle have sin egen skattejagt, men da vi hørte om Rasmus Klump-bogen, var det helt oplagt at time skattejagtens åbning med bogens publicering, i samarbejde med Schur-familien. Rasmus Klump kommer en smule længere omkring i byen, men skattejagten følger alligevel lidt hans fodspor," siger Helle Berthold Rosenberg med et glimt i øjet.

Om samarbejdet med Destination Kystlandet, og sponsoratet af de 500 Rasmus klump bøger, siger repræsentant fra Schur, Inger Schur: 

"Da vi hørte om Skattejagten Horsens Rundt, var det helt oplagt for os at gå med i projektet. Horsens by betyder meget for vores familie, hvor vi jo selv er en del af de sidste 175 års historie. Derfor glæder det os meget med skattejagten, og at vi nu får en sjov og pædagogisk familieoplevelse, hvor børn kan lære lidt om byens historie, mens de hygger sig. Det er jo det samme, vi gerne vil opnå med Rasmus Klump-bogen, så det kobler sig helt naturligt til hinanden."

Samarbejde mellem flere parter

Skattejagten Horsens Rundt er finansieret af Destination Kystlandet. Medaljerne som børnene får udleveret er sponsoreret af Horsens Kunstmuseum.

Ruten rundt i byen er udarbejdet med hjælp fra Merete Bøge, direktør for Museum Horsens, der har anbefalet mindesmærker og vartegn, samt bidraget med historisk kontekst. 

Aktiviteten er gratis og kan afprøves af alle interesserede fra fredag d. 25. juni. Skattekortet udleveres ved Industrimuseet, Gasvej 17-19 8700 Horsens, eller downloades på Visithorsens.dk. 

Medaljer udleveres ved Horsens Kunstmuseum indenfor gældende åbningstider.

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024