Tak for en god tid”Alting har sin tid”, skriver prædikeren i det kendte afsnit fra Prædikerens bog kap. 3: ”For alt, hvad der er under himlen, er der et tidspunkt. En tid til at fødes, en tid til at dø. En tid til at plante, en tid til at rydde… en tid til at græde, en tid til at le. En tid til at holde klage, en tid til at danse… en tid til at opsøge, en tid til at miste.” 

Af Sognepræst Peter Tast 

Man kan vælge at være lidt melankolsk eller resignerende som prædikeren og konkludere, at det jo så nærmest kan være lige meget, hvad man gør, når der nu er en tid for alt, hvad der er under himlen. Eller man kan se på de tider, man har fået til både det ene og det andet, som en rigdom i livet – som noget, der gjorde det værd at leve og meningsfyldt netop i de øjeblikke og faser, man var i på de pågældende tidspunkter. 

Jeg vælger det sidste! Livet er endeligt. I hvert fald det liv, som vi har fået at forholde os til mellem fødsel og død. Alligevel er der ikke kun jeg, mig og mit. Vi er alle en del af et større hele i både slægt, samfund og menneskehed, og derfor er vores handlinger og måde at være menneske på i høj grad vigtige. Både for os selv og for vores medmennesker, lige fra legekammerater og venner til rivaler og fjender. 

Jeg tror, vi er skabt til at udvikle og udfolde os så meget og så smukt som muligt. Men ikke kun for os selv. Vi er kun noget og nogen i kraft af hinanden, og den største glæde får man ved at give væk. Det er, når du giver, at du får! Og set i det store perspektiv, så er det eneste, vi rigtigt kan tage med os fra denne verden det, som vi har givet væk og glædet andre med. 

Men man kan jo ikke give væk uden at få, og sådan gælder det om at finde en passende balance mellem at give og at få, hvad enten det handler om viden, kærlighed eller handel. 

Igennem 4½ år har jeg været sognepræst i Østbirk-Yding og 12 år Voerladegård. Det har været en stor glæde. Jeg har forsøgt at give, hvad jeg kunne i diverse sammenhænge og man kunne naturligvis have ønsket sig meget mere (et vilkår, præster må leve med), men det har også givet mig meget. 

Stor tak for alt, hvad I har givet mig af gode oplevelser, skønne stunder, sjovt samarbejde og uovertruffet kollegaskab i de mange forskellige sammenhænge, jeg har indgået i. Fra september skal jeg være sognepræst i Tilst-Kasted pastorat. Det bliver nok en del anderledes med nye udfordringer. Jeg tager erfaringerne og minderne om de hidtil bedste år i mit præsteliv med mig og siger tak for de gode år i Østbirk-Yding og Voerladegård sogne.

Der afholdes afskedsreception mandag d. 30. august kl. 17.00 i Voerladegård kirke, og en kort afskedsgudstjeneste i Østbirk kirke søndag d. 5. sept. kl. 13.00 med efterfølgende reception i præstegården.
 

Lignende artikler

Peter Hansen Tast

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021