Tidligere landstræner og landsholdsspiller medstifter af Horsens Rolling BanditsTorben Hahn Nygaard har sammen med tre andre taget initiativ til at starte kørestolsbasketballklub i Horsens, og på onsdag fløjtes den første træning i gang

Efter at have boet i Horsens i to og et halvt år fik Torben Hahn Nygaard kontakt til tre andre personer med en fysisk funktionsnedsættelse, og de var alle enige om, at der manglede et idrætstilbud i Horsens for netop deres målgruppe. Derfor satte de sig for at starte en ny forening, og aktiviteten blev kørestolsbasket. Et år efter de første indledende snakke er de klar til den første træning, som finder sted onsdag den 27. oktober i VIA Hallen på Chr. M. Østergaards Vej 4.

Torben Hahn Nygaard har i mange år været involveret i kørestolsrugby, hvor han har en baggrund som tidligere landsholdsspiller, landstræner og formand for landsudvalget i kørestolsrugby, men inden kørestolsrugby nåede han at spille kørestolsbasket et par år i Århus. 

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med at spille kørestolsbasket igen, selvom der selvfølgelig vil være meget rust, der skal bankes af efter 13 års pause, lyder det fra Torben Hahn Nygaard.

Han bor i Horsens sammen med sin kone Tina og deres to døtre, og han blev rygmarvsskadet efter en ulykke i 2014.

Det har dog langt fra fået ham til at sætte tempoet ned, og han bliver også godt kørende til kørestolsbasket i Horsens takket være hans tidligere arbejdsgiver Jyske Bank.

- Det kræver meget at stifte en forening, og vi har blandt andet arbejdet på at skaffe økonomi. Jeg tog kontakt til Jyske Bank, som efterfølgende valgte at bevilge en helt ny specialbygget basketkørestol gennem Jyske Banks Almen Nyttige Fond, og det er vi selvfølgelig meget taknemmelige for. Jeg havde en fantastisk tid på hovedkontoret i Jyske Bank i Silkeborg, og Jyske Bank som arbejdsplads og ikke mindst de gode mennesker har betydet meget for, hvor jeg er i dag, fortæller Torben Hahn Nygaard og fortsætter:

- Vi har haft en del bekymringer undervejs i forhold til, om vi kunne tiltrække spillere og skaffe en økonomi til indkøb af basketkørestole, men de bekymringer er blevet gjort til skamme, for en række sponsorer og fonde som for eksempel Schurs Fond, Familien Hede Nielsens Fond, Engell Friis Fonden og M5 er med til at gøre en forskel. Vi er blevet mødt med åbne arme, og det har været fantastisk at opleve den velvilje, lyder det fra Torben Hahn Nygaard.

Horsens Rolling Bandits er for både atleter med fysisk handicap og atleter uden fysiske begrænsninger, og alle er velkomne til den første træning onsdag den 27. oktober i VIA Hallen på Chr. M. Østergaards Vej 4 i Horsens.

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021