Tohjulet nostalgi kommer til Brædstrup(Privatfoto)

Fredag 19. maj vil der være et helt særligt syn i Brædstrup, når Skagenløbet kommer til byen til formiddagskaffe. 126 veteranmotorcykler vil trille ind på Stationspladsen.

Af Jørn Kildall

Dette historiske løb, som har mere end 100 år på bagen, byder på et imponerende skue af veteranmotorcykler, der alle er fra før 1935. I alt vil 126 motorcykler deltage i løbet, som strækker sig over tre dage og går fra Skagen til København.

Arrangeret af Danmarks Veteran Motorcykleklub, er løbet en hyldest til fortidens mekanik og teknik. Klubben arbejder dedikeret for at samle og restaurere disse ældre motorcykler og for at afholde fem veteranløb årligt. Desuden er der fokus på kammeratskab og fællesskab gennem klubmøder og madpakketure rundt om i landet.

Løbet varer tre dage

Løbet afvikles fra den 18. til den 20. maj og starter i Skagen. Det slutter ved Idrættens Hus i Brøndby, hvor deltagerne vil blive fejret for deres indsats. Gennemsnitsfarten vil ligge omkring 33-34 km/t, hvilket giver deltagerne og tilskuerne mulighed for at nyde turen og den smukke natur i det danske landskab.

På den anden dag af løbet vil deltagerne ankomme til Brædstrup til formiddagskaffe på stationspladsen. Byens butikker har slået sig sammen for at skabe en oplevelse omkring besøget, og senere vil der blive afholdt 40-års jubilæum for LIONS Brædstrup i et samme telt på pladsen.

Dagens mål er Svendborg

Efter formiddagspausen i Brædstrup fortsætter løbet mod syd, uden om Vejle, og videre til frokostpause på Hotel Medio i Snoghøj. Herefter går turen østpå til Hårby Kro, hvor der vil være en eftermiddagspause. Dagens etapemål er Hotel Svendborg, hvor motorcyklisterne kan hvile og forberede sig til den sidste dags strabadser.

Så hvis du, ligesom mig, har en svaghed for ældre teknik og mekanik, vil jeg opfordre dig til at tage en tur til Brædstrup 19. maj og opleve dette enestående syn af nostalgiske motorcykler. Det er en hyldest til en svunden tid, hvor kvalitet og håndværk gik hånd i hånd, og en påmindelse om, at vi stadig kan lære meget fra fortiden.

Dato: 19. maj, kl. 08:45-10:15
Sted: Stationspladsen, Brædstrup

 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024