Tvingstrup Dyreklinik har travlt



Når man passerer Tvingstrup på Århusvej ligger der en stor bygning og her holder Tvingstrup Dyreklinik til. Det er en stor og moderne dyrelægepraksis som summer af aktivitet dagen lang, her mødte avisen dyrlæge og medejer af klinikken Vibeke Bjørn Rasmussen.

Af Jørn Kildall

Den store klinik i Tvingstrup er hovedklinik med hospital og der er også en klinik på Sundvej i Horsens hvor man har konsultationer og salg fra butikken.

- Vi dækker et stort opland som dækker den gamle Gedved kommune og vi har mange kunder i Horsens, indleder Vibeke Bjørn Rasmussen.

Klinikken har fem dyrlæger tilknyttet, tre veterinærsygeplejersker og elever samt en bogholder, så der er fyldt med liv fra både mennesker og dyrene som er patienterne.

- Tidligere havde vi en stor landpraksis, men det er faldet gennem årene. Det skyldes at der meget færre landbrugsdyr tilbage i Østjylland. De store bedrifter ligger især i Sønder- og Vestjylland. Derimod er smådyrsdelen steget kraftigt, fortæller Vibeke Bjørn Rasmussen.

Vibekes fagområde er smådyrene som er hunde, katte, kaniner samt heste. På klinikken kommer de mindre dyr og her efterspørger ejerne forebyggende behandlinger, vaccinationer, sundhedsundersøgelser, eftersyn og behandling af tænder.

Dagens patienter var en hund som skulle bedøves og have klippet negle, noget den normalt ikke er meget for. En hund skulle have amputeret en beskadiget hale. To kaniner og en hund som skulle steriliseres. Der var travlhed og aktivitet i klinikkens mange lokaler.

- Vi bruger en stor del af vores tid på at diagnosticere og finde ud af hvad dyrene fejler – og så behandle dem.

Det kræver højt gennemsnit

Der er mange som gerne vil være dyrlæge, men det kræver et højt gennemsnit i gymnasiet for at kunne søge ind på uddannelsen.

- Mange unge piger har en følelsesmæssig tilgang til faget, men det handler om at være professionel, at have høj faglighed og tilegne sig masser af viden. Vi deltager i masser af kurser og vi har ikke den samme følelsesmæssige tilknytning som ejerne har.

Vejen til at blive dyrlægen går gennem 5,5 år på KU Life i København og bagefter kan man vælge speciale – en overbygning til uddannelsen. Vibeke har speciale indenfor hund og kat.

Dyreklinikken har masser af rum til konsultation, operationsstue, røntgen og scanning, laboratorie og man er ved at etablere en helt ny tandklinik i bygningen.

- I vores laboratorium kan vi selv undersøge og analysere blandt andet blod og fæces. Det betyder vi kan få resultater hurtigt og ikke skal vente på svar, når prøver skal sendes ud af huset. Det er en fordel for både os dyrlæger og for dyrene, og deres ejere.

Corona kæledyr

På Dyreklinikken oplevede man også at folk anskaffede sig flere kæledyr under Corona pandemien. 

- Vi har haft mange dyr inde under pandemien, for folk arbejdede hjemme og havde tid til at have kæledyr i hjemmet.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024