Vestbirk Havefest holder flyttedagHavefesten kan de kommende år ikke afholdes i de smukke omgivelser ved Vestbirk Vandkraftværk. Det skyldes at dansk lovgivning er underlagt EU's vandrammedirektiv, som i den korte version medfører at alle spærringer på vandløb skal fjernes.

Tekst og fotos Per Bonde

Horsens kommune er i gang med at planlægge, hvordan Gudenåen kan lægges tilbage i sit oprindelige løb på strækningen fra Bredvad mølle til umiddelbart nedenfor Vestbirk Vandkraftværk, og således også, hvor Vestbirk Havefest er blevet afholdt. Horsens kommune håber at kunne begynde arbejdet næste år, så området bliver utilgængeligt.

Formand for Vestbirk Havefest Kim Holst udtaler, at vi er selvfølgelig meget kede af situationen, men vi tør ikke tage chancen for at kommunen ikke bliver klar til at sætte skovlen i jorden, så vi har et stykke tid arbejdet med at finde en alternativ placering til Havefesten. Vi mener, vi med området på Højbakken i Vestbirk har fundet en placering der berettiger til navnet havefest, idet området er en forlængelse af haverne på Søvejen, Kongevejen og Vestbirkvej. Med det område har vi nogenlunde samme plads som tidligere, så vi kan fastholde den intime stemning der gør Havefesten så enestående, slutter Kim.

Stort arbejde at få pladsen gjort klar

Ole Christensen fortsætter, planlægning og indretning af sådan en ny plads tager tid, og det arbejde går vi i gang med nu, så vi har alt det praktiske på plads, når musikere og publikum kommer ind på pladsen lørdag den 8. juni. Vi skal have fundet ud af, hvordan vi får strøm i tilstrækkelige mængder. Vi skal have vand, internet, og toiletforhold på plads, inden vi kan komme i gang med selve indretningen af pladsen, siger Ole, så vi har faktisk lidt travlt.

Der er tegnet kontrakt med første kunstner.

Sideløbende med overvejelserne om pladsens placering, har Vestbirk Havefestforening også arbejdet på det musikalske program. Stefan Stenholt fortæller, at man har skrevet kontrakt med Back to Back (se omtale i avisen). De kommer til at spille mange af deres gamle hits, så der vil helt sikkert komme den gode gamle Havefest stemning. Vi har en to til tre andre bands i kikkerten på nuværende tidspunkt, og så snart vi har noget endeligt på plads, offentliggør vi det selvfølgelig.

Billetsalget er startet.

Vi har i år valgt at tage entre, siger formand Kim Holst, dels fordi vi de tidligere år har kæmpet med økonomien, men også fordi vi i 2024 agter at præsentere lidt større navne. Vi åbnede for salget i fredags, så der er god tid til at få købt årets bedste julegave – billetter til Vestbirk Havefest 2024. Prisen for billetten er 200 kr. pr. voksen indtil nytår, hvorefter prisen vil stige hen mod den 8. juni, hvor den vil være 300 kr. ved indgangen. Børn op til og med 12 år kommer gratis ind, mens børn mellem 13 og 16 slipper med 150 kr.

Tjek vores hjemmeside www.vestbirkhavefest.dk, der kan i finde de seneste nyheder ligesom de vil fremgå af facebooksiden Vestbirk Havefest, siger Kim.
 

Lignende artikler

Per Bonde

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024