Vognmand og ansat søn sigtet for snyd med førerkort(arkivfoto)

Natten mellem torsdag den 11. februar og fredag den 12. februar gennemførte Tungvognscenter Syd aktion mod en vognmand fra Fyn.

En 45-årig vognmand fra Fyn måtte tidligt op fredag morgen. Ved en koordineret anholdelsesaktion lidt efter kl. 04.00, blev vognmanden og dennes søn, der begge var mistænkt for gentagne tilfælde af personelfalsk og overtrædelse af køre-hviletidsbestemmelserne, anholdt på to forskellige lokationer. Begge var ved anholdelsen i besiddelse af førerkort, der ikke tilhørte dem selv og den ene af dem, anvendte aktuelt det førerkort, der ikke var hans eget, da han blev standset.

Tungvognscenter Syd har efterforsket mod virksomheden i længere tid, idet der var mistanke om, at der blev anvendt førerkort i lastbilernes takografer, som ikke tilhørte de chauffører, der kørte. Efterforskningen viste, at mistanken var begrundet i forhold til vognmanden og dennes 20-årige søn, der arbejder som chauffør i virksomheden. Tungvognscenter Syd indhentede på den baggrund rettens kendelse til ransagning og med afsæt i denne skete anholdelse, sigtelse og ransagning tidligt fredag morgen.

Efter endt afhøring og ransagning, blev vognmand og chauffør løsladt igen fredag.

Der skal nu gennemføres en større efterforskning i sagen, med henblik på mere konkret at fastlægge omfanget af overtrædelser.

Når efterforskningen er afsluttet, skal sagen vurderes af anklagemyndigheden, der også vurderer hvilken strafpåstand, der er passende i sagen.

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, har derfor på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger i dem konkrete sag, der kan deles med offentligheden.
 

Politi

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021