Yding atter i centrum for rallyfest: Lokale kørere fra Østbirk klar til startYding sætter scenen for årets rallybegivenhed, hvor mod og hastighed mødes. Med deltagelse af Østbirk's egne talenter lover dagen spænding og fællesskab for kørere og tilskuere.

Første afdeling af Danmarksmesterskabet i rally køres lørdag den 20. april omkring Yding og Såby nord for Horsens. Den danske rallyelite stiller til start, når Dangrow, det tidligere Yding Grønt, på Skovhøjvej 8 i Yding ved Østbirk, lørdag den 20. april, danner rammen om første afdeling af Danmarksmesterskaberne i både rally og short rally, DIS Rally Yding. Det er Horsens Automobil & Motor Klub, med løbsleder Michael Gøttrup i spidsen, som arrangerer løbet, der tiltrækker deltagere fra hele Danmark.

Fra traditionelt rally sprint til stor rallyfest

DIS Rally Yding 2024 er en udvidet udgave af det tidligere meget populære Yding Rally Sprint, som har været kørt gennem flere år. På deltagerlisten bl.a. kan ses Ib Kragh fra Juelsminde med Jeanette Kvick, Holstebro som codriver. Ib Kragh stiller op i den helt nyrenoverede og teknisk opdaterede Hyundai I20N Rally2, som han har deltaget i siden slutningen af 2022. I samme klasse, som er den hurtigste klasse i DM-rally er der tilmelding fra Danmarksmesteren i klassen RC2 i 2023, Kenneth Madsen, Ruds Vedby, med Mette Felthaus, Horsens i højresædet.
 

Topkørere og nye talenter på startlinjen

Fra Horsens Automobil & Motor Klub deltager bl.a. Ulrik Pedersen, Horsens / Dorte Rosenberg, Børkop i en hurtig Peugeot 207. Desuden deltager Søren Andreas Madsen / Heino Kalstrup Østerlund i en VW Lupo, som igennem de seneste par år er optimeret til deltagelse i rallysportens klasse DM1, hvor den bl.a. konkurrerer mod de hurtige Citroën C2 biler. Kurt Mejer, Horsens stiller atter op i sin lynhurtige og publikumsvenlige Volvo 242 Turbo sammen med sin faste codriver Steen Bøgelund fra Vejle.

Lokale helte og danske mestre i tæt konkurrence

Helt lokalt fra Østbirk, sætter Danmarks yngste codriver Jens Fisker sig i passagersædet hos Søren Bøgeskov fra Hammel i en Volvo 850 GLT. De har kørt rally sammen siden 2022, og kunne afslutte sæson 2023 med et Danmarksmesterskab i Dansk Super Rally Short i klasse national 7. En anden lokal deltager er Tom Lindstrøm, Østbirk, som i sin potente SUBARU Impreza stiller til start i Dansk Super Rally Short med Jette Kjøge Larsen, Horsens som codriver.
 

Otte udfordrende hastighedsprøver venter

Generelt lover det godt for et flot DIS Rally Yding der består af hele otte forskellige hastighedsprøver med start i henholdsvis Yding og Såby. Der vil begge steder blive kørt en snæver kamp om sekunderne, når bl.a. Lyngdalsvej, Hedevej, Gantrupvej og Møldrupvej ved Yding, og vejene Kvægenbjergvej, Monbjervej, Potmosevej, Løkkevej, Møllegårdsvej og Brokbjervej ved Såby lægger asfalt til årets første afdeling af Danmarksmesterskaberne i Dansk Super Rally og Dansk Super Rally Short.

Service og support i hjertet af rallyet

Rallycentrum og service er hos Dangrow, Skovhøjvej 8, Yding, hvor der er serviceplads hele dagen. Servicepladsen åbner kl. 6:30, hvor der vil være teknisk kontrol indtil kl. 10:00. Første bil starter kl. 12:00. Publikum kan på servicepladsen få information om prøverne, så de kan placere sig på de anviste og sikre steder.

Alt om DIS Yding Rally 2024 kan følges på Horsens Automobil & Motor Klubs hjemmeside: www.hamk.dk
 

Lignende artikler

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024