100.000 Røde Kors-kroner på vej til Ukraine(arkivfoto)

Røde Kors Horsens Nord har igangsat tøjindsamling til Ukraine og har samtidig bevilget 100.000 kr. til hjælpearbejdet.

Af Dansk Røde Kors Horsens Nord

Det er den ulykkelige krigssituation i det østeuropæiske land, der er baggrund for det lokale Røde Kors-initiativet.

- Røde Kors er naturligvis nu i Ukraine, hvor krigen raser. Det er et grundliggende vilkår for Røde Kors at være til stede i krigssituationer og hjælpe både sårede og folk, der flygter fra krigens rædsler. Det betyder, at Røde Kors har brug for både tøj og penge, siger formanden for Røde Kors Horsens Nord, Gudrun Andreasen.

- Tøj er vi sikre på, at danskere vil vise stor interesse for at donere, og derfor organiserer vi indsamling i vores tre butikker i Østbirk, Hovedgård og Tvingstrup. Derudover har vi naturligvis også masser af tøj i vores butikker, som vil være egnet til at sende videre i denne situation.

- Men tøj vil ikke være nok, og vi er i den heldige situation at have tre velfungerende genbrugsbutikker, der alle genererer pæne overskud. Derfor har vi besluttet at sende 100.000 kr. videre til Røde Kors’s hjælpearbejde i Ukraine, siger Gudrun Andreasen.

Pengene er straks videresendt, mens tøjindsamlingen løber over de kommende uger og koordineres med Røde Kors, der organiserer lignende indsamlinger overalt i landet.
 

Lignende artikler

Røde Kors

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024