2 gange sejr for Hovedgård IF

Begge HIF hold var på banen til forårspremieren 2. påskedag. 2. holdet som i år spiller i serie 6, startede deres sæson med et vaskeægte lokalopgør i Gedved. Kampen blev dog ikke spillet i forårsvejr, da der stod en strid vind på langs af banen og samtidig sneede det, det meste af opgøret.

HIF var dog ikke ramte af de hårde vejrforhold og dominerede fra starten kampen på bolden og man lykkedes også med at hive en storsejr hjem.

HIF har haft en stor medlemstilgang i løbet af vinteren hvor både nye spillere og gamle kendinge er kommet godt i gang med forårstræningen hvilket gavner begge hold og det var et stærkt serie 6 hold der gæstede Gedved mandag eftermiddag, hvor nogle af de tilbagevendte som de tidligere 1. holds profiler Sune Simonsen og Kim ”Fynbo” Hansen dominerede midtbanen og altid bundsolide Jonas ”Jones” Holst tog sig godt af venstrebacken efter et års fravær på holdet.

Der var også plads til et par nye Young Guns fra klubbens nye U19 hold, hvor 2xWilliam og 1xMarius også satte deres præg på kampen.

Sejren blev grundlagt tidligt i 1. halvleg hvor en af de nye, Martin Bille, fra sin position på højrekanten havde gjort det til både 1-0 og 2-0 efter kun 7 minutter.

Anfører Sofus Spliid bragte HIF på 3-1 mens Brian Ekander kort før pausefløjt gjorde det 4-1 direkte på frispark.

Gedved reducerede lidt ind i 2. halvleg, men vores nye Young Gun Marius Fauerholt udbyggede HIF føringen med sine to scoringer til 5-2 og 6-2. Rutinerede Kim Fynbo satte sidste scoring ind for HIF.

Alt i alt, en flot HIF-præstation der endte med en fortjent storsejr på 7-2 til HIF

1. holdet tog mod Horsens på hjemmebane

1. holdet spillede på hjemmebane hvor de tog imod et spændende nyere hold fra Horsens – Horsens United – som de seneste år, kun har bevæget sig opad i rækkerne.

På trods af deres status som oprykker fra serie 4 er dette et hold med stor kvalitet – de vandt bl.a. deres træningsturnering i serie 3 i foråret, ligesom de har fået flere nye spændende spillere på holdet i dette forår.

Også denne kamp, som blev spillet på den flotte nye kunstbane i Hovedgård, blev spillet under hårde vejrforhold.

HIF-holdet havde aftalt at forsøge at starte i modvinden og stå imod det pres det evt. kunne give, for så at kunne dominere i presspillet i 2. halvleg.

Planen lykkedes nogenlunde. HIF kom dog bagud efter en dødboldsituation, hvor det ikke lykkedes HIF’erne at få clearet bolden ordentligt ud af feltet.

Heldigvis gik man til pause med 1-1, da Marcus Mørup blev skiftet ind i forbindelse med et HIF-hjørne efter 38 minutter hvor han med sin første boldberøring headede et perfekt hjørnespark fra Søren Valentin i kassen.

HIF indledte 2. halvleg med en højere preslinje, men kun få minutter var spillet da, man blev reduceret til 10 mand.

Heldigvis holdt HIF godt stand og blot et minut efter man igen var 11v11 bragte den rutinerede måltyv Kasper Ø. Hansen HIF på 2-1.

En anden kendt måltyv kom også i centrum for Hovedgård, da Christian Overholm efter mange tilløb til scoring, lykkedes med at bringe HIF på 3-1 med under 15 minutter igen.

5 minutter før tid fik Horsens United en livline, da de fik tilkendt et straffespark, men på trods af et stort tryk fra Horsens holdet til sidst, kom de aldrig tættere på og HIF var vandt ganske fortjent 3-2.

HIF kunne både glæde sig over de 3 point men også over, at se Martin ”TR” Rasmussen på banen igen, efter han i efterårets blot 2 træning måtte udgå med en knæskade, hvilket holdt ham ude af holdet hele efterårssæsonen.

Der var også debut til Art Lakhampui som blev skiftet ind i 2. halvleg og viste prøver på sin fine teknik og fart – han skal nok blive en stor gevinst for Hovedgård når han får flere minutter med sine nye holdkammerater.

Den sidste der skal nævnes, er dagens ”Man of the Match” Mads Sørensen som spillede en flot kamp på den centrale midtbane for HIF’erne.