Advent på Egebakken”Vær velkommen Herrens år…” og velkomne var kirkesanger, organist og præst, da Egebakken tog forskud på adventstidens glæder den 25. december med hjemmebagte æbleskiver akkompagneret af adventssalmer og gudstjeneste.

Selvom aktivitetsniveauet på plejehjemmene rundt om i landet i denne tid ikke er så højt som det plejer, må gudstjenester heldigvis gerne forekomme, og det er så skønt og hyggeligt at være samlet i den gode Ånd. Som (næsten) altid i Lundum og Hansted pastorat faldt gudstjenesten den sidste onsdag i måneden. Den indledes kl. 14:30 med kaffe og godt til ganen, inden præsten springer i kjolen, organisten til klaveret og sangeren til salmebogen: så er der gudstjeneste.

Onsdag den 25. november blev en særlig hyggelig udgave af denne altid dejlige eftermiddag. Grethe Holst Pedersen, tidligere bosiddende i Egebjerg, havde valgt at bage en ordentlig mængde uovertrufne æbleskiver, som hun af sit gode hjerte donerede til Egebakkens glade ganer! Hvilken lykke de bragte, hvilke minder om dengang man selv svingede æbleskivepanden! Og de var helt rigtige – I ved: stegt i en blanding af svinefedt og margarine, IKKE smør for det branker… Ja, så lærte man også det. En stor tak til Grethe for hjemmebag.

Med maven fyldt med æbleskiver vendtes opmærksomheden mod gudstjenesten. Her blev der udover opmuntrende ord: ”Lad os sætte lys i hinandens hjerter i denne mørke tid”, tilmed sunget skønne advents- og julesalmer. Nok er det koldt derude i denne tid, men vi må gøre, hvad vi kan for at få selv den mest frosne vang til at blomstre som en rosengård, gøre døren høj og porten vid, så der både er hjerte- og husrum, når julen endelig indtræffer og vi kan synge: fred over jorden, menneske fryd dig, os er en evig frelser fød.
 

Søren Nordtorp Frost Jensen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021