ÆldreSagen til portvinssmagning i SuperBrugsen ØstbirkTorsdag lidt før kl. 19, myldrede det ind i SuperBrugsen Østbirk med gæster, der har medlemskabet af ældre sagen i orden. Årsagen til fremmødet var, at ÆldreSagen Horsens Nord sammen med uddeler Kenneth Jespersen havde arrangeret portvinssmagning i butikken

Tekst og foto Per Bonde

Indenfor blev gæsterne mødt af Kirsten og Lisbeth fra ÆldreSagen, der sørgede for indskrivning og afregning og udlevering af glas, så alle var klar og parate til smagningen, der forgik i vinafdelingen.

Præcis kl. 19 trådte uddeler Kenneth Jespersen op på en ølkasse, så alle kunne se og høre ham. Han bød velkommen, og præsenterede sit hold, der udover ham selv bestod af medarbejderne Conni og Rasmus samt Per, der deltog i sin egenskab af formand for butikkens bestyrelse, men måske også fordi det så forventedes, at der kom en artikel i avisen. 

Smagning og tapas

Kenneth forklarede lidt om aftenens program, der ud over portvinssmagning også indeholdt en tapas platte til hver deltager. Der blev først smagt på 2 Ruby portvine og 2 Tawny portvine, alt imens Kenneth forklarede om oprindelse, lagring og andet, der har betydning for portvinens udvikling og smag. Han fortsatte med at forklare om LBV (late bottled vintage) over årgange, og hvad der ellers afgør pris og kvalitet.

Herefter blev tapas platterne serveret, og der blev åbnet for smagning af de 4 sidste portvine, herunder aftenens ældste, der var fra 1985 – altså 38 år gammel. 1985 er en årgang, der ældes med ynde og smagen er bare blevet bedre og bedre, så interessen for lige netop den portvin var stor. 

SuperBrugsens juleportvin vakte interesse. 

Det er en 10 års Tawny, som Kenneth selv har været med til at vælge på vegne af alle de øvrige brugser, så det var med slet skjult stolthed, Kenneth præsenterede vinen. Til prisen er den, efter hans mening, et fund.

Efter 1½ time var smagningen slut, og både Kirsten og Kenneth takkede for opbakningen, og lovede at arrangementet vil blive gentaget næste år.
 

Lignende artikler

Per Bonde

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023