Afdansningsbal på PejsenDans er sjovt. Dans er sundt. Seniordans er for de modne dansere som mødes for at have det sjovt i hinandens selskab og søndag var der afdansningsbal på Hotel Pejsegården i Brædstrup hvor mange af deltagerne fra de tre hold var mødt op.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Det er Tove og John Nørremark som står bag seniordansen og ved dagens arrangement på Pejsegården, var der næsten mødt 90 dansere op. Tove Nørremark kunne fortælle at man ved indkaldelsen til arrangementet havde været mere end tilfredse hvis bare 50 personer ville tilmelde sig og med dagens næsten fordobling var det et meget glad danselærerpar som tog imod de mange dansere. 

Man havde øvet sig siden efteråret på dagens afdansningsbal. Der danses på Hovedgård skole, Tamdrup centeret og på Birkebo i Østbirk i løbet af sæsonen. Her lærer eleverne at danse og man behøver ikke at være nogen stjerne for at være med, nej tværtimod, det drejer sig om at være med i fællesskabet og samtidig få god motion som sidegevinst.

Udstyret med en mikrofon kunne Tove Nørremark byde de 88 dansere velkommen og der blev gjort klar til indmarch og musikken begyndte. Det er så fint ud og smilene var heller ikke til at tage fejl af.

Tove fik stillet parrene op mand kvinde eller med deres eget særlige system røde bånd til kvinderne og blå bånd til herrerne. Så var rollerne fordelt. Efter et par minutters instruktion blev musikken tændt og ud af højtalerne lød den festlige og farverige Radetzky march af Johann Strauss den ældre.

Efter første dans gik man videre til noget lidt sværere. Nu blev der stillet op i kvadrille for der skulle danses lanciers. Der bliver givet instruktion om trin og bevægelser og efter nogle minutter kunne musikken sættes i gang og fint så det ud da de mange dansere, næsten synkront, bevægede sig rundt til den herlige musik i Pejsegårdens store sal.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024