Alfons Åberg's 6-års fødselsdag fejret med flot forestillingSkuespiller Linda Elvira tog publikum med på en magisk rejse i Alfons Åbergs verden, som glædede både børn og voksne i Gedved.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Alfons Åbergs tidløse appel

Trods det at Alfons Åbergs karakter først blev introduceret af Gunilla Bergström tilbage i 1972, og han teoretisk set skulle være en midaldrende mand nu, er den seksårige Alfons stadig en favorit blandt de yngste børn. Som historien om hans 6-års fødselsdag udfoldede sig på scenen i Seminariets gamle gymnastiksal i Gedved, blev det tydeligt, at den elskelige dreng fortsat kan begejstre publikum gennem tre generationer.

En fest for øjne og ører

Forestillingen var et sprudlende virvar af klovnerier og skøre indfald. Ikke mange minutter var gået, før den erfarne skuespiller, Linda Elvira, havde det unge publikum i sin hule hånd. Ved hjælp af enkle rekvisitter inddrog hun tilskuerne i forberedelserne til Alfons

Åbergs fødselsdag, og deres opmærksomhed var fanget fra første minut.
 

Alfons og hans mange venner

Elvira spillede alle rollerne i Alfons' liv, inklusive hans far, mor, faster og diverse venner. Alfons selv var repræsenteret ved en sød dukke, som sad midt på scenen. Det var en fornøjelse at se, hvordan Elvira skiftede mellem de forskellige karakterer med stor dygtighed og morsomme indfald, hvilket bragte latter og jubel fra de små.

Fra Hasselhuset og Livets Træ

Børnene fra institutionerne Hasselhuset og Livets Træ var nogle af de heldige, der var inviteret til denne specielle dag. Omkring 40 tilskuere - børn og voksne - deltog i fejringen og bidrog med deres latter og klapsalver til den muntre atmosfære.

Fejringen fortsætter

Selvom den charmerende Alfons Åberg officielt rundede sin 50-års fødselsdag sidste år, er det klart, at hans magi og evne til at bringe smil på folks ansigter ikke har mistet sin glans. Med en hjertevarm forestilling som denne er det sikker, at Alfons vil fortsætte med at glæde børn og voksne i mange år fremover.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024