Terapeut med eget telt i skovenUde i Gantrup ved de gamle grusgrave, et langt stykke væk fra Ryvej, møder avisen Annette Kjær Benfeldt som har valgt at sadle om, efter at have være selvstændig frisør i mere end et årti.

Af Jørn Kildall

For enden af den lange grusvej bliver man mødt af vild natur og vilde blomsterbede. Hvis man kender børnebøgerne Peddersen og Findus, så minder haven fuldstændig om haven i den svenske børnebogsserie – hyggeligt og fyldt med ro.

Annette har inviteret avisen ud fordi hun har skrevet en bog – som har været undervejs i tre år. 

Hun har haft egen frisørsalon i Voervadsbro i 12 år og hun læser i øjeblik til skolelærer via fjernstudie. Uddannelsen som terapeut tog hun sideløbende med at hun var frisør. Annette arbejder som terapeut og har særligt fokus på frygthåndtering og fortæller hvad frygten gør ved mennesker:

- Jeg fokuserer på hvad der sker når vi ikke tager os at vores frygt, som kan se ud på rigtig mange måder. Jeg arbejder helhedsorienteret og prøver at finde ud af hvor det er man ”spænder ben” for sig selv.

Annette har altid drømt om at blive psykolog, men fandt ud af at uddannelsen er teoretisk baseret og at man først skulle til at lære mennesker at kende når man var færdig, derfor faldt valget på uddannelsen som terapeut.

Huset i skoven

Da Annette og hendes familie flyttede fra Voervadsbro til Gantrup, var det meningen at deres hus i skoven skulle have et klientrum og det skulle kun tage et år at renovere… men det tog længere tid.  Så nu har Annette fundet et godt alternativ midt i haven og hun fortæller med et smittende grin:

- Der gået fem år med renovering – jeg vil gerne have klienter og holde kurser i mit eget rum… derfor har vi sat dette store telt op i haven - det fungerer og er meget anderledes end et firkantet rum i et hus.

Teltet er med gulv så man kan gå i strømpefødder og der er stole og små borde i teltet, samt en lille varmeovn så det føles meget behageligt selvom det småregner og er køligt udenfor.

Bogen er til selvhjælp

Annette indrømmer at hun har læst mange bøger, med masser af teori indenfor hendes felt, men hun ved også at klienterne ikke har lyst til at læse de samme mængder som hende.

- Jeg har læst maaaange bøger, men jeg oplever også at mine klienter ikke gider læse alt for mange bøger eller sætte sig ind i teorien bag. Bogen hedder Usynlig Anatomi – et selvstudie i dit indre, den er et sammenkog af alt det jeg synes giver mening i det terapeutiske arbejde. Så idéen er at man også selv kan arbejde med det.

Tankerne bag bogen er at give Annette og hendes klienter samme sprog når de taler om tingene og det gør alting meget lettere for begge parter, når man anvender de samme ord.

Holder meget af sit telt

Annette har gået i 1½ - 2 år og fået haven gjort klar og hendes drøm om at have egen base er endelig blevet en realitet.

- Prøv at se mit dejlige telt, med edderkopper og det hele. Her er min base og her kan jeg tage mod klinter enkeltvis eller i grupper. Jeg har kørt terapeutvirksomheden på lavt blus og holdt lidt foredrag, mens Coronaen har stået på… men nu er jeg klar og så siger jeg det højt til hele Verdenen, slutter hun af og giver en rundvisning i den vilde og flotte have.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021