Hovedgård tager skraldetSpejderleder Mia Hansen i Hovedgård er et rigtigt friluftsmenneske, men der ærgrer hende at se affald smidt i naturen, derfor tog hun initiativ til fælles skralde-indsamlingsdag i Hovedgård søndag 14. marts.

Af Jørn Kildall

Det begyndte med at Mia Hansen sammen med sine spejderbørn, som hun er juniorleder for, havde haft stor succes med at samle skrald i Anlægget og ved Bålhytten. Derfor tænkte hun, at det måtte kunne overføres til hele Hovedgård og der var ikke langt fra tanke til handling.

I et opslag på Facebook i gruppen ”Hjælp hinanden i Hovedgård” fik hun mange af byens borgere til at mødes ved bålhytten hvor Mia havde sørget for handsker, mundbind og affaldsposer til alle der mødte op for at være med.

Heldigvis begyndte søndagen med flot solskin og det fik lokket mange familier ud for at være med til arrangementet. På Facebook havde man fået 20 positive tilbagemeldinger om folk som ville deltage. Men ved 10-tiden myldrede det ind med hjælpsomme Hovedgård-borgere og Mia Hansen skønner at der blev sendt omkring 80 personer ud med skraldesække i hele byen. Det var var hovedsaligt børnefamilier og unge mennesker som var mødt op til dagens indsamling og alt foregik selvfølgelig i Corona-sikker afstand.

God lokal opbakning fra erhvervsdrivende

Mia præsenterede sig for alle de fremmødte som Skralde-Mutter og for at gøre dagen endnu bedre havde hun lavet sponsoraftaler med byens næringsdrivende. Fra Fakta fik hun sponsoreret en indkøbsvogn med sodavand og slik. Fra Kagehuset blevet der sponsoreret 70 flotte trøfler til når deltagerne gik sukkerkolde og SuperBrugsen havde sponsoreret en flot gevinst til det indsamlingshold som havde samlet mest skrald.

Før alle blev sendt ud på deres skralde-ruter, blev de bedt om at være tilbage ved Bålhytten klokken 12, hvor man indtog fælles madpakker og nød de gode varer fra Fakta og Kagehuset. Selve arrangementet varede til klokken 15 og man kunne udnævne vinderen som havde indsamlet mest skrald.

Der blev kørt en hel trailer fyldt med affald bort fra dagens indsamling.

Der mangler affaldsstativer i Hovedgård

Mia Hansen er glad for den store opbakning fra de lokale sponsorer, men der mangler flere affaldsstativer i Hovedgård. Hun forsøgte at få Horsens kommune til at stille flere stativer op inden søndagens arrangement, men man reagerede desværre ikke på hendes henvendelse.

Mia Hansen vil forsøge at få fremstillet klistermærker, t-shirts og anden form for merchandise som kan sælges ved fremtidige arrangementer. Et overskud ved salget skal bruges til indkøb af skraldesække, handsker og hvad man ellers har brug for når Hovedgård i fællesskab tager skraldet.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024