Anonym donation på en million kroner til unik skulptur af Michael KviumHer ses skitsen-tegningen af den nye skulptur, der skal stå ved lystbådehavnen.

En ny skulptur er nu på vej til Horsens Kommunes skulpturallé. Skulpturen, der skal stå ved gangstien ved lystbådehavnen, er en bronzeskulptur af den Horsens-fødte kunstner Michael Kvium, der laver skulpturen særligt til Horsens.

Finansieringen til skulpturen er også på plads. Horsens Kommune har nemlig fået en henvendelse fra en privatperson, som indtil videre ønsker at være anonym, der gerne vil donere en million kroner til kunst i byrummet, - og valget er faldet på den unikke Michael Kvium-skulptur.

- Vi er meget taknemmelige for den her generøse donation. Det er en stor gave til byen, og det kan vi kun være glade for. Det betyder også, at de penge, der allerede er afsat til skulpturalléen nu kan bruges på flere skulpturer til alléen med udgangspunkt i ønsker fra borgerne, siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Andreas Boesen.

Samarbejdet om en særlig unikaskulptur af Michael Kvium startede i sommeren 2021, og samtidig besluttede Kultur- og Fritidsudvalget med daværende formand Jakob Bille, at der skulle igangsættes en borgerdialog om det videre arbejde med skulpturalléen. 

I oktober 2021 inviterede Museum Horsens derfor kommunens borgere til en gåtur og efterfølgende dialog om skulpturalléen.

Det overordnede budskab fra deltagerne var ønsket om en bred og alsidig skulpturallé med stor diversitet i både valg af kunstner og materiale.

Den nye skulptur bliver nummer 18 på skulpturalléen, der strækker sig fra banegården til lystbådehavnen.

- Kunst i offentligheden er meget populært både blandt kommunens borgere samt gæster og turister. Jeg glæder mig til det videre arbejde, for skulpturalléen er et fantastisk projekt, som vil være med til at placere Horsens som en stærk spiller, når det gælder kunst i byrummet, siger Andreas Boesen. 

Tidligere i år blev en anden Michael Kvium-skulptur indviet som endnu en udvidelse af skulpturalléen, nemlig skulpturen 'Seven', der står foran indgangen til Vitus Bering Park.

Derudover er det besluttet, at Gerhard Hennings 'Siddende Pige', der tidligere stod i Vitus Bering Park flyttes til Søndergade.

Arbejdet med at erhverve nye skulpturer til alléen er i gang, og med udgangspunkt i borgerinddragelsen arbejdes der på at få lavet både unikaskulpturer og allerede producerede værker.

Mange af de skulpturer, der i dag står i bybilledet, er naturligvis også en del af skulpturalléen, og ønsket er, at man på sigt kan præsentere en samlet skulpturallé, der strækker sig fra banegården og den nye campus i den ene ende, gennem byen og til lystbådehavnen i den anden.

Med den nye Michael Kvium-skulptur rummer skulpturalléen i alt 18 skulpturer på strækningen.

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021