Arbejdsweekend i Gantrup giver fællesskabFor tre år siden anlagde borgerne i Gantrup 1 km. cykel- og gangsti fra Gantrup til Sandvad. Stien er belagt med sand og skal efterfyldes årligt og i weekenden gik en flok frivillige i gang med det store arbejde.

Af Jørn Kildall

Sønke og Janne på Ryvej havde venligst stillet deres indkørsel til rådighed, så man havde plads til 50 m2 stigrus, som ifølge fagkundskaben brude være nok til at udlægge 1000 meter sand i 5 cm. dybde.

Fredag eftermiddag stod havetraktor, minigraver og motorbør klar til at gøre første indhug i den store bunke stigrus. Første etape var klart den hårdeste da stigrusen skulle transporteres ca. 1000 meter væk, men med gode maskiner og erfarne folk til at betjene dem gik det alligevel hurtigt.

De øvrige frivillige blev udstyret med skovle og fik lov til at rette kanterne af. Arbejdet med at udlægge stigrus tog hele weekenden og med nedbøren fik man en hjælpende hånd så gruset kunne falde sammen og blive mere kompakt, og velegnet til smalle cykelhjul.

Da arbejdet blev indstillet fredag aften, var man allerede nået et stykke op ad stien lang Ryvej, men man talte også om at få bestil ekstra stigrus da tykkelsen af laget var større end fem cm.

Arbejdet begyndte igen lørdag morgen hvor flere frivillige var mødt op for at give en hånd med. Projektet er godt for fællesskabet i Gantrup og alle får noget ud af det og vejen for cyklister og fodgængere mellem Gantrup og Østbirk er sikker for alle.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021