AURA Energis Corona-hjælpepakke støtter Tåning Jazzfestival- Det er en anerkendelse og vi er meget stolte for AURA Energis Corona pakke på 15.000 kr. Vi er taknemmelige over at AURA har valgt vores forening til støtte, sådan lød ordene fra Poul Bjerregaard da han overraskende modtog en uventet e-mail.

Poul Bjerregaard som er manden bag Danmarks mindste jazzfestival i Tåning, har mange jern i ilden og at skrive ansøgninger til fonde er et af dem.

- Vi er en lille jazzfestival og jeg søger alle de midler jeg kan gennem året. Jeg må indrømme at jeg fuldstændig havde glemt denne ansøgning til AURA. Da den lå i indbakken blev jeg meget overrasket og meget glad. For beløbet kan vi lave mange ting i festivalen, fortæller Poul Bjerregaard.

Corona-hjælp til lokalsamfundet

AURAs bestyrelse kunne kort før jul endnu en gang at sætte en million kroner af til at understøtte lokalsamfundet og de mange kulturinstitutioner, idrætsforeninger, sociale initiativer og forsamlingshuse, der er ramt af medlemsflugt og manglende indtægter på grund af Corona-restriktionerne.

AURA Energi uddeler økonomisk hjælp til Coronaramte foreninger og lokale initiativer i Østjylland. AURA Energi havde i alt 137 ansøgninger og af dem blev 69 begunstiget. Fra Carsten Höegh Christiansen, adm. direktør i AURA Energi lyder det:

- Pandemien har store konsekvenser for os alle, og de mange aflysninger i forbindelse med nedlukningen af Danmark rammer i høj grad de foreninger, der er omdrejningspunktet i vores lokalsamfund. De fleste virksomheder og større kulturinstitutioner bliver hjulpet af de statslige hjælpepakker, men de mange lokale foreninger og sociale initiativer får ikke samme mulighed. AURA er som lokalt ejet andelsselskab optaget af at skabe værdi for vores andelshavere, og for os er det en del af andelstanken også at hjælpe i denne situation.

Pengene falder på et tørt sted

Pengene vil bl.a. blive brugt til videreførelse af Festivalens område og ekstra materiel. I sommeren 2020 blev Tåning Jazzfestival gennemført med Svarrer og Errboe, samt Daimi på programmet. Det var tæt på ikke at blive til noget, men heldigvis blev der lettet på restriktionerne, så man kunne gennemføre i flot sommervejr.

- I år håber vi at kunne gennemføre Tåning Jazzfestival med traditionel jazz for lokalbefolkningen på "Møddingen" i Tåning. Jeg ved dette har haft stor betydning for lokalområdet. Jeg kan endnu ikke fortælle hvem der kommer og spiller, men jeg har følere ude hos nogle interessante orkestre, fortæller Poul Bjerregaard.

Tidligere har Michael Carøe, Svarrer og Errboe, Jesper Thilo, Kansas City, Doc Houlind All Stars og Daimi med Louisiana Jazzband bl.a. gæsteoptrådt på "Møddingen".

Følg med på www.taaningjazzfestival.dk
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kagehuset i verdensrummet
14. feb 2023