Bænch, Beat, Beautiful!(Foto: Flemming Ege)

Horsensbandet Bænch overrasker på SmukFest: Lokale talenter viser storslået performance med unik stil og stærke budskaber. 

Af Dan Ingemann Jensen. Fotos: Flemming Ege

Horsensbandet Bænch er et af de få lokale indslag på dette års SmukFest. Tirsdag aften spillede de en fremragende koncert på Kærligheden, der er et af de store teltområder uden for selve festivalpladsen. Bænch består af fire unge, der alle har bopæl i Horsens. Trods deres unge alder er bandet særdeles talentfuldt og velspillende. Bænch har deres helt egen stil og lyd og finder inspiration i både jazz, heavy, postpunk og - som overskriften indikerer – beat. Beatmusik forstår deres udsendte som den mere progressive rock, der vandt udbredelse i slutningen af 1960'erne.

(Foto: Flemming Ege)

Fra mørke skyer til musikalsk lys

Som så mange andre julidage var hele tirsdag særdeles regnfuld, men da Bænch indledte deres 25-minutters koncert med "Can't Reach Me", spredtes skyerne, og solen tittede faktisk sporadisk frem mellem de mørke skyer. Allerede fra første nummer fornemmede man den vellyd og talentfuldhed, der kendetegner disse fire unge ambitiøse musikere.

En harmonisk fusion af talenter

Bænchs kompositioner er melodiske, og kombinationen af Thea Hamborg Kristiansens keyboardunivers og Alfred Bliddal Leisgaards og Frederik Hjort Rasmussens aggressive guitarspil er simpelthen genial. Udover at spille den ene guitar, er det også Frederik, der står for frontvokalen, og det med en overbevisning, som mange garvede vokalister bare må lytte misundeligt til. Thea supplerer frontvokalen med fint afstemt kor, men der er også enkelte passager, hvor Theas bløde stemme står alene.

Emil Harboe Borg er bandets trommeslager, og hans dynamiske spil binder det hele sammen til en særdeles tæt enhed.
 

(Foto: Flemming Ege)

"1814": Et nummer med budskab

Det blev til seks numre i Bænchs sæt. Det femte nummer bærer titlen "1814", der henviser til det år, hvor Danmark fik sin første almindelige skolelov, og der blev indført undervisningspligt i landet. Nummeret er skrevet til en gymnasieveninde, der følte, at skolen tog så meget af hendes tid, at det gik ud over hendes kreativitet. "Skole er vigtig, men der er også andre vigtige ting i dit liv," udtalte Alfred Bliddal Leisgaard til deres udsendte efter koncerten.

En passion for musik og budskaber

Vi er mange, der skal glæde os over, at disse fire unge har fundet tid til at dyrke deres fælles passion for den gode melodi og den analoge instrumentering med bl.a. rigtige guitarer og tekster, der har et budskab på hjerte.
 

Lignende artikler

Dan Ingemann

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023