”HandsUP” for ”HandsDown”Selvom Danmarks Smukkeste festival i gennem sin 42-årige historie er vokset, så har arrangørerne stadig plads til lokale kunstnere – vel at mærke hvis den kunstneriske kvalitet er i top, og det må man sige, den er hos HandsDown.

Tekst: Dan Ingemann Jensen. Foto: Flemming Ege

Det lokale tilhørsforhold finder vi hos forsanger Jesper Skovsbøl Bjarnesen, der er fra Horsens, bassist Erik Knas Sandager fra Ry og Jes Eiler Sørensen fra Mårslet. Sammen med Franzz Jakobsen på guitar udgør de fire et kraftværk af iørefaldende musik i et mix af country, blues-rock, tex-mex, roots og americana.

Bandet har en CD/LP-udgivelse bag sig, og vi fik alle 10 skæringer fra udgivelsen. 

Som åbningsnummer havde bandet valgt ”Walking On Down The Road”, og allerede her blev der disket op med Bjarnesens fremragende vokal og skarpe harmonier fra de øvrige bandmedlemmer. Kendetegnende for hele repertoiret er solide melodiøse kompositioner udført af dygtige garvede musikere, hvor både instrumenteringen og korarbejdet er sublimt.

Midt i sættet fik vi ”Rainbows In the Night” - en skøn ballade, hvor guitarist Franzz Jakobsen leverede både en fin intro samt en smuk solo.

Umiddelbart herefter fulgte ”Hole In My Pocket”, hvor vi også kunne nyde Bjarnesens evner på mundharmonikaen.

Andet sidste nummer var ”Her Real Name Was Penelope”. Historien om den unge mand, der håbefuldt drager hjemmefra og møder den store kærlighed i Montreal. Desværre forsvinder hun efter et par hede timer, et par timer som den unge mand husker resten af livet.

Som sidste nummer fik vi ”Tennesse Whisky”. En countryklassiker som nok er mest kendt i Chris Stapletons version fra 2015.

HandsDowns koncert på den nyetablerede scene ”The Hood” var en perle – en perle som på alle parametre er på højde med selv de allerstørste på Den Smukkeste.

HandsDown kan som nævnt tilgås både som CD og på vinyl, og selvfølgelig også på diverse streamingtjenester.

Har du lyst til at opleve denne velspillende kvartet ”Live” i lokalområdet, kan deres udsendte pege på den 3. november, hvor HandsDown spiller på Morzybitten i Horsens.

Dan Ingemann

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024