Balleminoen fik de unge væk fra skærmenMandag i ugen før skolernes efterårsferie blev skudt i gang på Stenballeskolen med BalleVerden. Her skulle eleverne arbejde med FN’s Verdensmål og særligt klimamålet fyldte meget.

Af Jørn Kildall.

Der var masser af aktiviteter rundt om på de forskellige værksteder. Et af holdene skulle arbejde med markedsføring og her fik man hurtigt udviklet en app som viser hvad det drejer sig om.

Et andet værksted arbejdede med kunst og kreativitet. Her fik man lavet projektets flotte logo og masser af Street Art (gadekunst). I bedste Camino-stil lavede eleverne deres egen udgave i Stensballe – nu kaldet BalleMinoen. Her blev man præsenteret for de 17 Verdensmål.

I den forbindelse fik eleverne en snak med sognepræst Gudmund Rask fra Vær kirke om den ”rigtige” Camino som han selv har vandret og hvad den betyder.

Formålet med at lave en Camino, var at lære de unge om forventningerne til verden. På den måde hjælper Balleminoen og lærer de unge om FN’s verdensmål – og så er det en god gåtur, som giver motion og god underholdning. 

Borgmester Peter Sørensen var også på besøg på Stensballeskolen og eleverne fra ”Markedsføring” fik lavet et lille interview med ham, som kan ses på skolens Facebook-side, her fortæller han om den voksnes generation forpligtigelse til at efterlade en bedre verden til de kommende generationer:

- Min generation er simpelthen forpligtet til at aflevere noget som bedre til jer, når I engang bliver voksne. Derfor har vi brug for rigtig meget inspiration til løse klimamålene fra jer.

Torsdag eftermiddag var alle forældre og interesserede inviteret til åbent hus hvor man kunne se hvad eleverne havde nået på kun fire dage.

Avisen ville gerne have bragt fotos af eleverne men de nye regler om billeder af elever på sociale billeder gør, I ikke må se dem på billederne - men de er der i høj grad!

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024