Mød fyrværkerinørden JacobJacob Hagerup sammen med sønnen Walher som også er vild med fyrværkeri. (Privatoto)

Jacob Hagerup er fyrværkerinørd, det er ikke bare noget avisen skriver, det er sådan han betegner sig selv. Jacobs store hobby er fyrværkeri og her den ene gang om året giver han den fuld gas som fyrværkerimester i Stensballe og laver områdets mest spektakulære fyrværkerishow.

Af Jørn Kildall

Det som begyndte som en sjov lille nytårstradition for snart 10 år siden har nu vokset sig til en fast begivenhed nytårsaften i Stensballe. Man kan roligt sige at han er passioneret fyrværker.

Jacob har siden barnsben været draget af fyrværkeri og han har fundet fællesskaber på Facebook hvor man debatterer og udveksler erfaringer og tips året rundt. Jacob har ikke sin passion fra fremmede men er vokset op med en far, der ligesom ham selv, var fuldstændig vild med at se fyrværkeri og selv være med til at tænde lunterne.

Og det han gør, er at købe fyrværkeri, som alle kan købe, i den dyre ende og af bedste kvalitet. Jacob tænkte for år tilbage det kan ikke passe at det hele skal være en masse tilfældige og lidt ligegyldigt fyrværkeri vi ser på himlen nytårsaften. Derfor samlede han sit dyre fyrværkeri sammen og gik til en afsidesliggende parkeringsplads i Stensballe hvor han tyvstarter klokken 22 så alle kan nå at få det flotte show at se inden det bliver overdøvet af alle andre som fyre deres nytårsskyts af.

Hvad der i begyndelsen var en soloforestilling udviklede sig hurtigt til et fællesskab hvor naboer og personer i området gav tilskud til en fælleskasse som man kunne indkøbe bedre og flottere fyrværkeri.

Intet er overladt til tilfældighederne. Sammen med en kammerat planlægger Jacob i god tid rækkefølge og tempo på deres fyrværkerishow. De kan få ganske almindeligt nytårsfyrværkeri, som man kan købe i dagene op til nytår, til at fremstå som et flot og professionelt show.

Jacob understreger at nytårsfyrværkeriet som de bruger i deres show, er helt lovligt og af den slags som alle kan anskaffe sig.

- Grunden til at vi fyrer af på parkeringspladsen er at vi gerne vil have afstand til både mennesker og bygninger. Fyrværkeri er ikke ufarligt og som altid opfordrer jeg alle til at holde fornuftig sikkerhedsafstand til fyrværkeriet ellers kan det gå frygtelig galt.

Det eneste som kan ødelægge Jacobs fyrværkerishow, er dårligt vejr. Derfor holder han og kammeraten nøje øje med vejrudsigten i ugen op til nytårsaften og håber selvfølgelig på få skyer, let vind og ingen nedbør. Det er for dem det perfekte vejr når de præsenterer deres nu efterhånden store og flotte nytårsshow på parkeringspladsen i Stensballe.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024