BluesHouse gør det igen – Fed blues i Kattrup(Foto Orm Bossemeier)

Når viljen er der, kan alt lade sig gøre, og det så man fredag aften i Kattrup forsamlingshus. På scenen stod Vega Strauss Band. To guitarister, en bassist og en trommeslager. Fra starten blev publikum advaret om, at der ville blive spillet højt – men som arrangør Gunni Møller Mortensen sagde i pausen, det er jo ikke en kortaften. Der blev spillet højt, men lydfolkene fra Kabelmanden i Grumstrup sørgede for, at lyden var ren og klar.

Foto Orm Bossemeier

Vega Strauss Band leverede blues fra den allerøverste hylde, og hvis du undrer dig over, at du måske ikke før har hør om bandet, er det ikke så sært. Bandet er en koncert-konstruktion, opfundet af Bjarne ”Kingbee” Rask. 

Bjarne er en af dansk Blues musiks centrale kræfter, og det var ham, der fik overtalt guitaristerne Tony Vega, Kai Strauss samt rytmefolkene bassist Henrik Poulsen og trommeslager Mads D. Andersen til at slå kræfterne sammen til en koncertturne i 2014. Den turne blev en succes og er siden gentaget flere gange.

(Foto Orm Bossemeier)

Denne aften i Kattrup blev der skruet op for spilleglæden, og det var tydeligt at se, de fire på scenen nød hvert sekund. Det var ikke til at se, at de kun spiller sammen en gang i mellem. Samspil og timing var perfekt, og de to guitarister viste også i lange perioder, at de kan selv. 

Alle fire har deres egen karriere, og det er tydeligt, at de har deres inspiration forskellige steder fra. Tony har sin musikalske opvækst fra Texas. Kai stammer fra Tyskland og har fået flere priser i sit hjemland og anses for at være en af de allerbedste europæiske guitarister. Mads og Henrik har deres rødder i den danske blues/rock scene, og udgør sammen en solid rytmesektion.

(Foto Orm Bossemeier)

Gunni Møller Mortensen glædede sig over, at det var lykkedes at få Vega Straus Band til Kattrup. Det var nok ikke lykkedes, hvis jeg ikke havde kendt Bjarne ”KingBee” Rask så godt, siger Gunni. Koncerten var velbesøgt, men Gunni havde gerne set salen helt fyldt op. Der var plads til flere, og til det er der kun at sige, at dem, der blev væk, gik glip af en fantastisk blues oplevelse af høj international standard.

Næste gang der er Blues i Kattrup, er den 26. august, når BluesHouse holder Bluesfestival. Ifølge Gunni Møller Mortensen er programmet næsten klar, og forventes at kunne offentliggøres inden for de næste uger.

Tak til Gunni, BluesHouse og Kattrup forsamlingshus for en forrygende blues aften.

pebo

(Foto Orm Bossemeier)

Lignende artikler

pebo

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023