Så kom der endelig blå toner fra KattrupEfter at måtte aflyse blues festivalen i Kattrup sidste år kunne man igen byde blueshungrende gæster velkommen indenfor, for at nyde det flotte musikprogram som blev afholdt i helt nye rammer, med plads til endnu flere gæster.

Af Jørn Kildall

Der skal mere end virus til at holde musikken og kulturen nede og den flot anlagte Blues Festival i Kattrup er et levende bevis på dette. De gode mennesker med Gunni Møller Mogensen i spidsen kunne på Facebook fortælle at de havde indkøbt store mængder ”Blues Vaccine” til gæsterne. Og ganske sandt stod der to gakkede læger og uddelte ”medicin” til gæsterne ved indgangen til pladsen. Så var tonen slået fast; uhøjtidelig og med masser af humor.

Stadionkoncert i Kattrup

Efter at have været afholdt, siden begyndelsen, i haven hos Kattrup Bed and Breakfast var festen i år flyttet få hundrede meter til Kattrup ”stadion”. Det betød mere plads og bedre logistik for arrangørerne.

- Vi har et godt overblik over pladsen og vi har kunne lukke 400 gæster ind og hvis det skulle dryppe lidt, har vi snildt plads til alle i det store musiktelt, fortæller Gunni Møller Mogensen, som havde travlt med mange telefonopkald.

Intens festival

Kattrup Old School Rock’n’Roots Festival som er det officielle navn, begyndte lørdag klokken 12 og sluttede til midnat. Man havde fem gode navne på programmet, men fik få timer før start et afbud fra bandet Tora som kommer fra Norge. De kunne ikke rejse til Danmark pga. skærpede norske Coronarestriktioner. Heldigvis har arrangørerne et stort netværk og det lykkes at finde en erstatning med få timers varsel.

I år havde man fået radio-personligheden Alex Nyborg Madsen til at være festivalens konferencier, da han ikke skulle stå på Tønder Festival denne weekend som han plejer. En anden nyskabelse er at man har etableret campingområde lige uden for Kattrup by, noget mange gæster benyttede sig af.

På programmet var det specielt danske HP Lange og hans Big Gumbo og britiske Aynsley Lister Band som var de store navne – og de skuffede heller ikke publikum og fik sendt kvalitets-blues til de hungrende øregange.

Det flotte arrangement kom kun i luften takket være de mange frivillige fra lokalområdet som med blod, sved og tårer, samt masser af kærlighed til bluesmusikken fik det hele til at spille før, under og efter den sidste tone var spillet og gæsterne var gået i seng.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023