Børns rettigheder kommer på skemaet på Voerladegård SkolePå Voerladegård Skole i Voerladegård arbejder eleverne med Børnenes U-landskalender, som i år støtter et uddannelsesprojekt i Etiopien. Som led i undervisningen får skolen i uge 48 besøg af Emilie Bottke og Kirstine Iversen fra Spejderne, som skal holde en workshop for eleverne om Etiopien, børns rettigheder og magiske kaffebønner. 

- Jeg håber eleverne går fra workshoppen med noget viden, de husker mere end en halv time efter. Der må gerne være noget, som sætter sig fast hos dem. Det behøver ikke være det, jeg havde tænkt skulle sig fast hos dem, men det må gerne være noget positivt, siger spejderen Kirstine Iversen, der besøger eleverne på Voerladegård Skole med workshoppen, som er bygget op omkring fysiske øvelser, hvor eleverne lærer om børns rettigheder spundet ind i fortællingen om, hvordan kaffen blev opdaget i Etiopien.

Etiopiens børn er sande helte

Det er ikke tilfældigt, at eleverne arbejder med Etiopien som land. Med overskuddet fra salget af Børnenes U-landskalender 2020 kan UNICEF Danmark støtte mere end 70.000 børn og unge i Etiopiens ørkenregion Afar, hvor det er mindre end hver tredje elev, der stadig sidder på skolebænken, når de skal starte i 6. klasse. 

- I UNICEF Danmark glæder vi os meget over samarbejdet med Spejderne ude på landets skoler. Sammen har vi mulighed for at sætte børns rettigheder på skoleskemaet landet over på en aktiv og deltagende måde. Børnekonventionen er byggestenene for et godt børneliv, og de giver alle verdens børn mulighed for at kæmpe for deres drømme. Årets Børnenes U-landskalender skaber en unik forbindelse mellem danske børn og børn i Etiopien, som lever under nogle helt andre forhold, men sammen giver vi dem håbet om en lysere fremtid, mens danske skoleelever lærer om Etiopien, siger UNICEF Danmarks generalsekretær Karen Hækkerup.

Det er ikke kun eleverne på Voerladegård Skole, som arbejder med Børnenes U-landskalender og får besøg fra Spejderne. Voerladegård Skole er en ud af 125 skoler, som Spejderne besøger i forbindelse med samarbejdet med UNICEF Danmark omkring Børnenes U-landskalender. Derudover kender de fleste danskere selve julekalenderen og over hele landet arbejder godt 150.000 elever med årets undervisningsmaterialet, som består af et stort åbent website med film, digitale spil og portrætter samt elevbogen Ørkenpigen, som er skrevet af Sandra Schwartz.

Børnenes U-landskalender er i 2020 et samarbejde mellem Danmarks udviklingssamarbejde Danida, Danmarks Radio og UNICEF Danmark.

Lignende artikler

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021