Peter Tast ny præst i Østbirk-Yding sogneIndsættelse af sognepræst 8. januar i Østbirk Kirke

1. søndag efter Hellig 3 Konger, den 8 januar, indsættes Østbirk Kirkes nye præst!
 Igennem flere år har Østbirk-Yding haft et ønske om ekstra præsteressourcer, da Lone Buhl Pedersen ofte har løbet meget stærkt. Det er nu lykkedes menighedsrådene at komme igennem med dette ønske, og de har fra årsskiftet fået tildelt en ekstra præst på halv tid.
 Blandt ansøgerne faldt valget på Peter Tast, der i forvejen er sognepræst i Voerladegård. Det vil han fortsætte med, så han både virker som præst i Østbirk-Yding og Voerladegård sogne. Peter Tast har i de sidste 7 år også virket som ungdomspræst i Skanderborg Provsti, men da ungdomspræstedelen ophørte, var det ”på flere måder nærliggende at søge halvtidsstillingen som sognepræst i Østbirk-Yding”, som Peter Tast udtrykker det.
 Peter har i forvejen haft lidt samarbejde med sognepræst Lone Buhl Pedersen, og han glæder sig til, at de fremover skal arbejde meget mere sammen.
 - Jeg kender Lone som en glad og festlig præst, og teologisk er vi nogenlunde på linje med hinanden, hvilket er det vigtigste for et godt samarbejde! Herudover skal vi jo så bruge løs af vores forskellige personlige ressourcer så godt som muligt til glæde for sognene, siger Peter Tast.
 Han har som ungdomspræst bl.a. stået for en del rock- og rytmiske gudstjenester, undervist de store klasser i provstiet, men er måske mest kendt for det store fælles konfirmandarrangement for 700 konfirmander fra Skanderborg provsti i Skanderborg Slotskirke i samarbejde med Rollespilsakademiet fra København.
 Så det er en erfaren mand, der kommer til Østbirk og Yding sogne, og i første omgang skal de to præster finde sig til rette med den nye situation, hinanden og de nye menighedsråd.
 - Herefter bliver det spændende at se, hvordan det nye samarbejde vil udvikle sig og hvad det fører med sig af nye tiltag, siger Peter Tast.
 Du kan møde den nye præst ved indsættelsesgudstjenesten søndag den 8. januar kl. 14.00.
 Efter gudstjenesten er der Hellig 3 Kongers arrangement i Østbirk Præstegård, hvor Peter Tast vil sige lidt mere om sig selv. Rigmor og John Nybo Hansen og et par af deres musikalske venner vil underholde og ledsage fællessangen med deres skønne harmonikaspil. For kaffen og Othello lagkage betales 20,-.

winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Lignende artikler

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023