Dobbeltindvielse i VoerladegårdBorgmester Frands Fischer markerede fredag afslutningen på en intensiv udviklingsproces, da han fejrede indvielsen af både Uderummet og et nyt 15 km langt stinet, der forbinder Voerladegård med det omkringliggende landskab.

Af Birthe Jacobsen

Borgmester Frands Fischer indviede Uderummet og et nyt stinet omkring Voerladegård ved et festligt arrangement fredag eftermiddag. Og der var nok at fejre. Det var kulminationen på flere års intensivt arbejde med at skabe et Uderum til friluftsliv og undervisning, hvor børn i alle aldre får let adgang til læring om klima og natur. Og det var et langt sejt træk for at skabe et 15 km langt nyt stinet i området omkring Voerladegård, koblet op på eksisterende store stinet som Gudenåstien fra Tinnet Krat til Randers Fjord.
 

Krydsfelt mellem projekter

De to store projekter krydser hinanden i Uderummet, idet vandrere på stierne kan finde stikort og ly for regn, blæst eller en bagende sol i Uderummet. Udover optimerede faciliteter til børn i Landsbyordningen og de lokale KFUM-Spejdere, har Voerladegårds borgere fået et nyt samlingssted, hvor en stor tavle fortæller om byens historie. En anden tavle med flotte håndtegninger af de lokale dyrs fødekæde lægger op til at vandre ud på de nye stier for at se dyrene og finde mere information på tavler ude i området.
 

Indvielse med et glimt i øjet

”Hvorfor sidde inde, når alt håb er ude?” Med et glimt i øjet brugte Frands Fischer dette citat i sin indvielsestale til at understrege kommunens ønske om at få borgerne ud i naturen.

Frivillighed og fællesskab i fokus

Han takkede de frivillige kræfter og glædede sig over det aktive landsbyfællesskab, der med Uderummet og det nye stinet har gjort en kæmpe indsats for netop at få flere ud i naturen.
 

Lignende artikler

Birthe Jacobsen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023