Borgerne på landet kommer til at bære byrderne



Søren Lind Jensen
Byrådsmedlem for Nye Borgerlige i Horsens kommune

Igen har Odder kommune gjort det! Klos op ad kommunegrænsen til Horsens er placeringen af et biogasanlæg udpeget med metangasudledning, lugtgener og masser af tung trafik til følge, akkurat som da Odder byråd i 2016 valgte at placere vindmøller – så langt væk fra Odder by som muligt – nemlig 50 og 200 m fra kommunegrænsen til Horsens. 

Af Søren Lind Jensen
Byrådsmedlem for Nye Borgerlige i Horsens kommune

Jeg har været ude og tale med berørte borgere i området og hørt deres frustrationer. Modstanden i Torrild og omegn imod projektet er massiv. Høringsfasen var ren staffage. Beslutningen var taget på forhånd. Nærdemokrati i Danmark? En by i Sibirien.

Min forespørgsel til forvaltningen i Horsens om, hvad kommunen havde tænkt sig at foretage sig, da nogle af kommunens borgere også ville blive berørt af anlægget (svar modtaget d. 2/6) var forventeligt: Ingenting!

Byrådsmedlemmer i hele landet forekommer at være fuldkommen paralyseret som ved mødet med et stort rovdyr. De får tunnelsyn konfronteret med 70%-CO2-udledningskravet i forhold til 1990-udledningen.

Solidariteten mellem kommunerne knirker imidlertid, for vi kommer ikke til at se solcellearealer, vindmøller og biogasanlæg i Lyngby-Taarbæk, Herlev, Gentofte og Rudersdal. Glem det! Det bliver landkommunerne, der kommer til at bære byrderne ved den grønne omstilling, mens København og omegn og Nordsjælland slipper fri. Forskellen i ejendomspriserne vil blive endnu større. Et Danmark i bedre balance? Glem det! Det er en illusion.  

Den grønne omstilling giver naturligvis mening. Vi befinder os i en transitionsfase væk fra fossile brændstoffer, og det er godt for miljøet. Problemet er den måde, den grønne omstilling håndteres på. Omstillingen er drevet af ideologi og dogmatik krydret med en god portion hykleri. Lad bondeknoldene få generne, mens vi fester for friværdierne og praler med vores grønne mindset.

Omstillingen til grøn energi skal ske med omtanke, og det er desværre i stor udstrækning ikke tilfældet. Der bliver ikke lyttet til anbefalingerne fra energiforskerne fra Aalborg Universitet, og de er ellers klare i mælet: Biogasanlæg skal som vindmøller og solcellearealer ud langs motorvejene, da det også gør tilgængeligheden nemmere. Dér skal de placeres, og så op på tagene med solcellerne og ud på havet med vindmøllerne. Forskerne siger det, de fleste borgere kan se det, men politikerne kan ikke. 
 

Søren Lind Jensen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024