Brædstrup Revy tilbage i topform(Foto Jørn Kildall)

Efter en ufrivillige pause kunne Brædstrup Lokalrevy atter invitere gæster ind på Hotel Pejsegården og servere spiddende og hysterisk morsomme sketches for et særdeles veloplagt publikum som fik topunderholdning og fuld valuta for pengene.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Det var gang nummer 36 man lod tæppet gå for Brædstrup Revy og titlen på revyen var ”Vi gør hverdag til fest” og det var helt tydeligt lykkes for tekstforfatterne og de medvirkende at leve op til det. Bag revyen står Brædstrup Borger- og turistforening og fra bestyrelsen finder vi en mangeårig medvirkende på scenen Kirstens Green Olsen, som nu har taget tjansen som scenemester.

Inden premieren mødte avisen Kirsten og skulle høre om der var nerver på og styr på produktionen:

- Jeg har ikke nerver på, for der er ikke mere jeg kan gøre. Nu er resten op til holdet på, bag og foran scenen at give publikum den bedste oplevelse. Jeg mangler kun at finde noget rødt tape, så er jeg klar, fortalte Kirsten og skyndte sig videre.

Revyskuespiller og veteran Johnna Wennerwald var igen at finde på scenen og inden forestilling kunne hun melde, at hun var spændt og fyldt med premierenerver.

(Foto Jørn Kildall)

Alt næsten udsolgt

Til premieren lørdag aften var der solgt 320 billetter, så der var fyldt næsten helt op og stemningen var god allerede inden premieren. Man har solgt over 1000 billetter så der burde også være fyldt godt op til de to sidste forestilling tirsdag og torsdag i uge 8. 

Gæsterne begyndte med en lækker forret og herefter fulgte en lækker buffet, inden man sluttede af med kaffe og kage. Nu kunne revyen begynde. På slaget 20.30 kom de første af skuespillerne på scenen og undrede sig over hvorfor der ikke var lys på scenen, og hvor orkestret var henne – og langsom blev scenen fyldt op og alle introduceret. Revyen var endelig i gang.

Revyholdet bestod af lutter kendte ansigter: Hanne Møllegaard, Morten Pedersen, Lars Green Olsen, Peter Andersen og Johnna Wennerwald. I år var holdet forstærket med Jacob Nørmark som var et godt supplement til den stærke holdopstilling.

Revy er en holdsport og uden musikere, dansere, sceneteknikere samt lys- og lydfolk så kan det hurtigt blive en tam omgang – men her lørdag aften spillede alle deres roller til næsten perfektion og der var nok at grine af og undres over. 

Der er tale om en lokalrevy og derfor er indslagene også hentet fra hverdagen i Brædstrup og Horsens kommune. Der var mange flotte sketches og de medvirkende skuespillere og musikerne leverede varen på allerhøjeste niveau.

Alle var meget dygtige men Hanne Møllegaard, Johnna Wennerwald og Lars Green Olsen lyste en anelse mere op på scenen og deres timing og levering af replikker, samt deres eminente sammenspil var en professionel scene værdig. Deres komiske talent er med til at løfte revyen højt op og ryste provinsstøvet af sig.

(Foto Jørn Kildall)

Det sker i Brædstrup 

Der var mere end 20 indslag på scenen samt tre solo danse indslag som gik over scenen. Derfor kan jeg heller ikke nævne alle de mange gode sager som publikum fik serveret. Men særligt et indslag, en mellemsketch, gik gennem forestillingen. I venstre side af scenen var der opstillet et bord hvorpå der var monteret et stort Facebook logo og teksten ”Det sker i Brædstrup”. Her tog man udgangspunkt i de hverdags skærmydsler man kan læse på Facebook. Mange af indslagene var knap nok omskrevet og taget direkte ud af virkeligheden og når de blevet serveret fra Pejsegårdens store scene, var de absurde på en Dario Fo-agtig måde og hylende morsomme. Publikum kluklo og måtte tørre øjnene af flere gange for her overgik virkeligheden hvad en tekstforfatter kunne finde på. Det var en række geniale indslag og effektivt mellemnummer.

En ting som altid virker grinagtig og meget morsomt på en scene, er næsten nøgne mænd som krabber hen over scenen eller når de samme, granvoksne mænd, ifører sig dametøj og i bedste Monty Python-stil lægger stemmen op i falset. Det er et effektivt middel når man skal lave sjov og løjer på en scene – og når man dømmer efter publikums latter, så lykkes missionen til fulde.

(Foto Jørn Kildall)

Tre indslag som bør nævnes

Der var tre indslag som jeg gerne vil omtale og det var Hanne Møllegaard der iført rød spadseredragt og kæmpe rød paryk med krøller, lavede en sketch på byens lokale politiker Heidi Holm. Hun var på scenen med en valgplakat og gav den hele armen. Heidi Holm var selv tilstede ved premieren og fortalte at det ikke var så slemt som hun havde frygtet. Hun synes det var mere synd for hendes mand – men han kan tage det som hun fortalte avisen.

Et andet imponerende indslag hed ”Børnefødselsdag” og blev fremført af Johnna Wennerwald. Her så publikum en beruset ældre bedstemor som fortalte om de forskellige samlivsformer og inden sketchen var slut var kun sin egen mor og bedstemor! Det som gør nummeret imponerende er de mange familiesammenhænge der opstår når familier gifter sig på tværs af generationer og får børn. Så sker der noget og det lykkes til fulde at skabe et gennemført flot revynummer.

Et anden nummer var en ensemblesketch hvor vi var med til en terapisession for ludomaner. Her var Lars Green Olsen fuldstændig gakket og absurd morsom, når han med Tourettes lignende symptomer fik terapeuten spillet af Johnna Wennerwald hylet helt ud af den. Det var et morsomt indslag med en – selvfølgelig – overraskende slutning.

(Foto Jørn Kildall)

Hvor mange stjerner skal der uddeles?

Og hvad er ”dommen” over årets Brædstrup Revy? Jeg giver hverken stjerner eller masker til forestillingen. Selvfølgelig var der små skønhedsfejl når teksten glippede for skuespillerne, og her kan holdet sende en stor tak til Lone Schmidt som igen sad i sufflørkassen og holdt styr på teksterne. Der var lidt bøvl med lyden nogle gange, men der er tale om skønhedsfejl og alt i alt var det et par gode timer hvor lattermusklerne blev motioneret godt og grundigt, og hvis man har muligheden, så skynd dig at opleve revyen som spiller to gange i uge 8.

Det er synd at holdet kun får lov til at opføre Brædstrup Revy tre gange, for alle involverede har investeret bunker at fritid og timer i projektet. Men det er en lokalrevy og det begrænser også størrelsen af publikum. Men det er flot at så mange vil støtte op om den gode tradition, så der igen kan spilles Brædstrup Revy igen, i 2024!


Se mange flere fotos fra Brædstrup Revy 2023 ...

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024