Brødsalg støtter syge børn



Hos Kagehuset i Hovedgård er der som altid fuld gang i udviklingen af nye brød til kunderne og det nyeste brød på disken er SvireVip som er udover at smage godt også donerer 1 krone for hvert solgt brød til Børnecancerfonden.

Af Jørn Kildall

Da avisen kom ind i bagerbutikken i Hovedgård blev vi mødt af en mandshøj papfigur af håndboldspilleren Michael V. Knudsen som stod klar til at kaste med et rugbrød, men mere om det senere.

Bagermester Henrik Kjær samarbejder med den Belgiske leverandør Puratos, som har sendt danske bager Mads Viborg Schmidt til Hovedgård for at hjælpe med i opstarten af det nye brød. Det er Puratos som laver grundblandingen til rugbrødet og man kalder det nye rugbrød for SpireVip.

Blandingen til SpireVip består spirede rugkerner, malt fremstillet af spirede rugkerner og surdej, samt solsikkekerner og hørfrø – det giver et saftigt rugbrød som holder længe. Det er bagermester Henrik Kjær som sætter sit personlige præg på brødet og med Kagehusets store erfaring og ekspertise indenfor surdej er der tale om et meget lækkert og velsmagende rugbrød.

Navnet på rugbrødet SpireVIP er en reference til de spirede rugkerner og det vigtigste i vores liv børnene – VIP = Very Important Person - ved salget samler man ind til Børnecancerfonden og ved hvert solgte rugbrød donerer Kagehuset 1 kr. til fonden.

For at vende tilbage til Michael W. Knudsen, så har han været med til produktudviklingen af brødet og han er også protektor for Danmark Rundt med Team Bodenhoff. Sammen med en bager i Sønderjylland kom de på idéen med at lave brødet. Brødet skulle være så godt at flere børn og unge ville spise mere rugbrød. For ham er sund kost i en ung alder meget vigtigt.

En anden vigtig ting ved brødet er at overskud fra dagens produktion, ikke bliver smidt ud, men indgår i næste dags produktion, så man minimerer madspild og formindsker CO2-aftrykket. Det betyder også at brødet får en lettere krumme og virker mindre bastant, lyder det fra de to erfarne bagere.

Vi er gode til brød i Danmark, hvilket mange ikke er klar og Mads Viborg Schmidt fortæller:

- Vi har to af verdens bedste restauranter, NOMA og Geranium, i Danmark… men der er ikke mange som er klar over at mange af verdens bedste bagerier også ligger i Danmark. Vi er velkendt for store mangfoldighed i spændet af brød, som man ikke ser i andre lande. For mine Belgiske kollegaer er det enormt interessant at komme til Danmark og de tager altid masser af inspiration med hjem.

Henrik Kjær håber at kunderne sætter pris på det nye rugbrød og han kan være med til at donere mange penge til Børnecancerfonden.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024