Claus Schjødt Østbirk gæstede PræstegårdI torsdag gæstede forfatteren Claus Schjødt Østbirk Præstegård. Claus Schjødt er netop udkommet med bogen: Talemåder til enhver lejlighed. En fantastisk berigende dag, hvor Claus læste enkelte passager op fra sin bog. Og til hver oplæsning fortalte og kommenterede.

Af Lone Buhl Pedersen

Bogen handler om en familie, der bor i et finere kvarter i Århus. Sønnen Aleksander, der er 39 år, er aldrig rigtig kommet hjemmefra. I kælderen bruger han megen tid på sin modeljernbane. Men da hans far er død og hans mor nu viser tegn på demens, må han have hjælp – det kan ingen i længden klare selv. Han ansætter derved i samarbejde med mosteren en hjælper til moren. Livet bliver forandret – til det bedre - både for moren og for ham selv.

Claus fortalte om det at være demens – fortalte om det med kærlighed og varme. I bogen opleves bl.a. at den demente mor kører en tur i bilen – men da hun ikke får drejet af i Viby - ja så stopper hun først i Hamborg, da der ikke er mere benzin på bilen…. Claus fortalte om hvordan den demente kan sige det samme igen og igen – fordi den demente jo glemmer at han eller hun lige har sagt. I bogen har den demente mor talemåder som hun ikke har glemt. Talemåder som hun siger igen og igen – for dem kan hun huske: Tale måder som f.eks.: Lige børn leger bedst – eller: Hellere drøne på en knallert end knalde med en drønnert.

Var du ikke til foredraget – da kan jeg varmt anbefale at undersøge hvor Claus Schjødt holder foredrag næste gang. Ligeledes kan jeg anbefale at låne bogen på biblioteket eller købe den. Jeg tror, at vi alle kan spejle os i personerne. Og yderst nærværende er bogen, hvis du selv kender en, der har demens. 

Hust at der er Åbent hus for Gud og hver mand – den sidste torsdag i hver måned.
 

Lone Buhl Pedersen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024