Da fotograferne kom ud af skyggen(Foto Jens Jessen)

Industrimuseet i Horsens åbnede fredag 15. oktober en særudstilling om de første kvindelige fotografer i Danmark, Island og Færøerne.

Af Jørn Kildall. Foto Jens Jessen

Udstillingen som åbnede fredag hedder ”I skyggen – De første kvindelige fotografer” og kan ses i perioden 15. oktober 2022 – 31. januar 2023.

Der var et flot fremmøde på museet fredag, da man havde inviteret til fernisering på særudstillingen. Her kan man udforske historien om de første kvindelige fotografer fra Danmark, Island og Færøerne. Med et udgangspunkt i ti kvinder, som arbejdede som selvstændige fotografer i forskellige perioder mellem 1872 og 1925.

(Foto Jens Jessen)

Udstilling belyser det faktum at kvindelige fotografer har historisk set ofte stået i skyggen af deres mandlige kollegaer. Nogle arbejdede endda under ægtemandens navn. Med udstillingen træder de så at sige ud af denne skygge og indtager deres berettigede plads i den nationale fotografihistorie.

Særudstillingen er en vandreudstilling produceret og udlånt af Museum Østjylland. For børn – og barnlige sjæle – vil der være både aktivitetshæfte og et lille fotoatelier.

(Foto Jens Jessen)

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023