Tinghuset var fyldt til randenRIkke Ryge fortæller om sine kunstværker. (Foto Jørn Kildall)

Brædstrup Kunstforening afholdt årets første fernisering på Tinghuset og hvad der et kvarter før åbning lignede et sparsomt fremmøde blev til et rent tilløbsstykke, da lokalerne i den smukke gamle bygning blev fyldt til bristepunktet af gæster som ville se Rikke Ryges flotte kunstværker.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Arrangørerne virkede afslappede og rolige indtil strømmen af glade gæster væltede ind i Tinghusets lokaler. Der var ikke glas nok til de gyldne dråber og i al hast måtte flere findes frem og gæsterne måtte rykke længere ud i hjørnerne så der kunne blive plads til alle.

En smule forsinket kunne ferniseringen erklæres for åben og der blev skålet, inden dagens kunstner Rikke Ryge sagde nogle få men velvalgte ord om sin kunst samt hvilke teknikker hun bruger i frembringelsen af sine værker.

(Foto Jørn Kildall)

Rikke Ryge fortalte at hun ikke kan sætte sin kunst på formel og at hun aldrig på forhånd ved hvorfra den første inspiration kommer. Det kan være oplevelser i naturen, farvesammensætninger, geometriske former eller bare en pludselig indskydelse som sætter hele den kunstneriske proces i gang.

Hun arbejder primært med akrylmaling og tusch. I den seneste tid har Rikke Ryge eksperimenteret med at indsætte grafiske former og udtryk i sine værker, da hun holder meget af den kraftige kontrast som det giver til det organiske akrylmaleri.

Der blev talt og vurderet rundt om i lokalerne og Rikke Ryge stod til rådighed for spørgsmål og betragtninger mens ferniseringen stod på. Skulle man have lyst til at opleve værkerne på Tinghuset kan de ses fredag lørdag og søndag frem til slutningen af januar måned.

(Foto Jørn Kildall)

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023