Danskerne forventer, at der kommer flere boliger til salg i 2021Boligudbuddet vil ifølge mange danskere stige i 2021 (arkivfoto)

Der er lige nu historisk få boliger til salg, men ifølge ny befolkningsundersøgelse er forventningen, at boligudbuddet vil stige i 2021.

Af Nybolig

Hvis man er bekymret for det lave boligudbud lige nu, har man grund til at være optimistisk, for godt 40 procent af befolkningen forventer nemlig, at der vil komme flere boliger til salg i 2021, mens kun 9 pct. forventer, at boligudbuddet vil blive mindre. 28 pct. forventet uændret udbud, mens resten ikke har et bud.

Det fremgår af en befolkningsundersøgelse, som analysebureauet Epinion har foretaget for ejendomsmæglerkæden Nybolig.
I Nybolig læser administrerende direktør Peter J. Mattsen undersøgelsen som et tegn på optimisme.

-Ingen kan med sikkerhed vide, hvad der kommer til at ske, men at så mange har forventninger om et højere boligudbud, er et aldeles positivt signal at tage med ind i det nye år, hvor der i den grad af brug for flere boliger at vælge imellem for dem, som er i markedet for at finde en ny bolig, siger Peter J. Mattsen.

Hvis boligudbuddet mod forventning skulle falde, kan det betyde, at det bliver endnu mere vanskeligt at træde ind på boligmarkedet.

-Når udbuddet falder, har priserne det med at stige, og er man fx nyetableret familie eller i det hele taget på et stramt budget, betyder det uheldigvis, at mulighederne for at finde en passende ejerbolig begrænses. Så vi håber sammen med en stor del af befolkningen, at flere får mod til at sætte til salg i hen over foråret, siger Peter J. Mattsen.

Nyboligs egen forventning afhænger af tidspunktet for, hvornår vaccinen er fuldt implementeret.

-En showstopper for at sætte til salg og skifte bolig er selvfølgelig sikkerhed for en forudsigelig økonomi, og her skal vi nok et stykke ind i foråret, før den sikkerhed er der igen. Mange har mistet deres job og deres omsætning i virksomhederne, og på det grundlag kan det være forbundet med en vis risiko at skifte bolig, men jeg synes, der på trods af den alvorlige situation, vi står i lige nu, bør være grundlag for, at vi i 2021 kommer tilbage til normaltilstande igen og får øget boligudbuddet, siger Peter J. Mattsen. 
 

Lignende artikler

Nybolig

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021