DBU Fodboldskole skaber jubel i ØstbirkByen berømte fodboldspiller, Mads Bech Sørensen, havde travlt med at skrive autografer på Østbirk Stadion. (Foto: Jørn Kildall)

120 begejstrede unge mennesker, stormvejr, og en berømt gæst gør DBU Fodboldskole til en begivenhed, der vil blive husket i Østbirk.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Uge 26 hos Østbirk IF blev skudt i gang med høj energi og stor entusiasme fra 120 fodboldglade unge. Desværre tvang en pludselig storm mandag formiddag alle indendørs, men det kunne ikke dæmpe begejstringen. Da vejret igen tillod det, blev fodboldspillet genoptaget med fornyet iver.
 

Alle ville have taget fotografi sammen med Mads Bech Sørensen. (Foto: Jørn Kildall)

En berømt gæst vender hjem

Tirsdagen var en særlig dag, da byens berømte søn, professionelle fodboldspiller Mads Bech Sørensen, vendte tilbage til sin barndomsklub. Selv med et travlt professionelt liv, fandt Mads tid til at tilbringe et par timer på banen, sparke fodbold med børnene, og signere autografer på alt fra tasker og trøjer til drikkedunke – og ja, selv på panden!

Mads' tålmodighed og popularitet hos de unge spillere var tydelig, da han besvarede en række spørgsmål om alt fra hans spillernummer til hans højde.
 

Leif Pedersen er mangeårig frivillig for fodboldskolen i Østbirk. (Foto: Jørn Kildall)

De frivillige bag kulissen

At arrangere en DBU Fodboldskole kræver en stor mængde frivillig hjælp. En af hovedkræfterne bag dette event i Østbirk i de sidste 20 år har været den 70-årige Leif Petersen. Han har dog besluttet, at det er tid til at pensionere sig efter denne sæson, men er tryg ved at efterlade arrangementet i yngre hænder.

Leif påpeger, at det er en udfordring at finde frivillige trænere og assistenttrænere, der er villige til at bruge en uge af deres ferie på fodbold. Men takket være de engagerede folk omkring ham, har Østbirk IF været i stand til at tiltrække trænere fra nær og fjern, endda fra så langt væk som København.
 

(Foto: Jørn Kildall)

Østbirk IF: En fodboldfamilie

DBU Fodboldskole i Østbirk er mere end bare en fodboldskole. Den er en begivenhed, der forener byen, skaber fællesskab og begejstring, og sætter Østbirk IF på fodboldlandkortet. Og med de mange hænder, der er klar til at løfte arven fra Leif Petersen, ser fremtiden lys ud for DBU Fodboldskole i Østbirk.
 

(Foto: Jørn Kildall)

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023