Debat: Den grønne dagsorden og borgernes livskvalitetSøren Lind Jensen (NB)

Der er lavet adskillige undersøgelser, der viser, at borgernes livsglæde øges, når de færdes i naturen eller bor i smukke arkitektoniske omgivelser. Sådan er det bare, og derfor var det forstemmende, at Socialdemokraterne med deres støttepartier i det gamle byråd, DF, SF og LA, d. 27. december stemte for at smadre en af Horsens kommunes naturperler med vedtagelsen af broen over Kørup Enge. Det er ikke grøn naturvenlig politik, der udgår fra den kant.

Af Søren Lind Jensen (NB)

SF har imidlertid fået et frisk pust i byrådet i form af Pernille Holm, og det giver håb om et kursskifte væk fra afhængigheden af Socialdemokratiet og fokus på uafhængig klassisk SF-politik på miljøområdet. 

Desværre mangler i det nye byråd Anni Jakobsen fra Miljølisten, som med stor flid og ihærdighed kæmpede miljøets sag. På begavet vis talte hun borgmesterens turbovækst-politik imod, som går ud på at betale aflad ved et par skovrejsningsprojekter på flade marker, når naturperler skabt i istiden er blevet smadret for at give plads til en vej og en bro.

Ja, indimellem skal der fra politisk hold træffes nødvendige beslutninger, hvor der gøres indhug på grønne områder for at give plads til påkrævede omfartsveje eller udstykninger til boliger og erhverv. I sådanne tilfælde må alle alternative løsningsforslag vægtes og vurderes. Og beslutningerne falder naturligvis på områder, hvor der ingen umiddelbar naturmæssig værdi er, så som flade marker. 

Nye Borgerlige er et pragmatisk nationalkonservativt parti, som værner om Danmarks naturværdier, vor kulturarv og historiske arkitektur. Disse begreber vægter bare tungere end turbovækst og investorers pres. Ja, Nye Borgerlige er erhvervsvenlige og markedsorienterede, men kolliderer det med store naturværdier, kulturarven og smuk arkitektur, så har sidstnævnte forkørselsret. Det er en af de afgørende forskelle mellem liberalister og konservative. Pengenes magt må aldrig kunne trumfe vores nationale fællesskabs værdier. 

Nye Borgerlige blev efter kommunalvalget kørt over under konstitueringen af borgmesteren, utvivlsomt fordi vi ikke kunne give ham noget, og fordi vi havde været en af hans hårdeste kritikkere på en lang række områder, f.eks. flere totalt mislykkede byggeprojekter i det centrale Horsens. Vi får se, om borgmesteren er blevet klogere.
 

Søren Lind Jensen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021