Debat: Er der bjerge i Sdr. Vissing?Nej, det er der teknisk set ikke, men har man cyklet til Sdr. Vissing fra Gl. Rye eller Voervadsbro, så er man ikke i tvivl om at byen i hvert fald ligger højt oppe!

Af Lone Skriver (medlem af Oplandsudvalget) & Maja Harsberg (talsperson for Sdr. Vissing Bjerge)

Hvorfor har vi så lavet en Facebook gruppe, der hedder Sdr. Vissing Bjerge? Kan vi ikke bare lade det være som det plejer og være et appendiks til Søhøjlandet og Bakkelandet?

Hvis vi gør som vi plejer, så sker der også det, der plejer – nemlig ingenting! 

Vi vil gerne have et selvstændigt fokus på det ekstremt naturskønne område, der omfavner det nordvestlige Horsens. De fleste kender Sukkertoppen, Klostermølle og Den Genfundne Bro, men faktisk er hele Bakkelandet natur af den skønneste slags. 

Det vil vi gerne bevare og derfor synes vi ikke der skal udlægges et stort graveområde til råstoffer midt i det hele. Vi vil meget hellere have børneskov, udsigtstårne, motionsruter, bæredygtigt skovbrug (og erhverv i det hele taget) og bevarelse af den fred og ro, som man typisk søger når man flytter på landet. 

Hvis bakkerne i Bakkelandet graves væk, så mister området ikke kun sit særkende, men også arkæologiske, geologiske, biologiske og zoologiske skatte. Det vil vores børn og børnebørn nok ikke takke os for. 

Med Sdr. Vissing Bjerge vil vi gerne skabe bevidsthed om områdets særkende og skabe en identitet på linje med Mols Bjerge, Dollerup Bakker og Rebild Bakker.

Vores opfordring er derfor at I kigger forbi på Facebook-gruppen Sdr. Vissing Bjerge, men allerhelst vil vi gerne byde jer velkomne til at besøge os i virkeligheden og deltage i debatten om bevarelse af vores skønne natur i området.
 

Lone Skriver

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024