Debat: Giv plads til de små åndehuller



Annette Schulz Jensen, byrådskandidat, Det Konservative Folkeparti

Horsens kommune vækster som aldrig før med det ene store, firkantede byggeri efter det andet. Med alt dette blokbyggeri er det værd at være opmærksom på, om det er nye borgere, der kommer til Horsens eller det er nuværende, der flytter rundt. 

Af Annette Schulz Jensen, Bleldvej 40, 8700 Horsens
Det Konservative Folkeparti, Byrådskandidat

Ifølge Horsens kommunes egne prognoser frem til 2032 antages det, at 29% af tilflyttere til nye boliger i kommunen vil komme fra en anden kommune. Hvordan vil kommune sikre, at disse tilflyttere får et tilhørsforhold, lyst til at engagere sig og bidrage til lokalsamfundet og det frivillige foreningsliv, som er med til at sikre trivsel og velvære? Og hvordan vil man sikre, at nuværende borgere ikke mister glæden, engagementet og deres tilhørsforhold i allerede eksisterende fællesskaber, som findes i de små foreninger? - noget jeg som Konservativ Byrådskandidat vil have fokus på.

Jeg håber, Horsens kommunes politikere både nu og i den nye valgperiode vil vende blikket mod det frivillige foreningsliv og være med til at sikre, at der skabes plads til fællesskaber og små åndehuller mellem og i de firkantede blokke - få skabt den levende by med kunst, kultur og bevægelse i byrummet, hvor der bliver plads til borgernes egne uorganiserede aktiviteter, til foreninger og kulturelle institutioner. I hele denne reorganisering, hvor foreningslivet skal samles i større enheder som fx et kampsportscenter, kan jeg blive i tvivl om, om kommunen pt. husker deres egen kulturstrategi. 

Kigger man på jagtforeningen Horsensegnens Strand- og landjægere med 500 medlemmer, som gennem flere år har haft samlingssted på havnen i nærheden af små fiskehytter - et område med den rette stemning og atmosfære for netop deres aktiviteter - maritimt og rekreativt. De har endnu ikke (som lovet) fået svar fra kommunen, hvor deres klubhus skal flyttes hen!! Deres store ønske er at bevare nærheden til naturen og området. 

Vi skal som kommunen lytter til deres ønsker og lytter til alle i det frivillige foreningsliv, når der tænkes i byudvikling. Strand- og landjægerne, som så mange andre frivillige foreninger i kommunen er med til at skabe grobund for et uundværligt fællesskab, ikke blot til glæde for dem selv, men også for kommunens andre borgere.

Som frivillige hjælper Strand- og landjægerne fx kommunen med både mårhunderegulering- og mågeregulering. Deres klubhus er samlingspunkt for både koordinering af jagtkommunale indsatser, kommunens nyjægere, opbevaring af mårhunde baits og undervisningsmaterialer - og de skaber gode resultater til glæde for alle. 

Der er ikke noget galt i, at man bygger i firkanter, så længe man husker at have klare strategier for dét, der runder fællesskaberne.
 

Annette Schulz Jensen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024