Debat: Journalistisk fejlanalyse af format



Birgit Skovgaard
Talsmand for Maren Spliid Gruppen

– og med hvilket formål? Er det at ”holde på den siddende borgmester” eller i bedste fald, at ruske op i vælgerne og få dem til, at tage et grundigt og kvalificeret valg?

Af Birgit Skovgaard
Talsmand for Maren Spliid Gruppen
Snerlevej 7, 8700 Horsens

Uanset formål, så er der seriøse fejl i Thomas Schütts journalistiske analyse i HF 13.4.21, ”Stort blåt valgforbund lyder som en succes, men...”

Thomas Schütt skriver ”Og aldrig – i mands minde – har så mange partier åbent og i så håndfaste vendinger peget på en anden borgmester end den siddende socialdemokrat. Der er næppe voldsomt meget andet, de 5 meget forskellige partier kan nå til enighed om...”. Den sidste sætning her, er en fejlanalyse af format!

Thomas Schütt har haft rig mulighed for at læse den valgtekniske samarbejdsaftale, som vi 5 partier har lavet. Det er en ret flot politisk aftale, som fortjener – og tåler – pressens bevågenhed. Altså ikke et almindeligt valgforbund.

At vi i Maren Spliid Gruppen laver en politisk aftale med Venstre, er ikke længere noget særsyn. At vi i år er 5 partier der sammen laver så flot en valgteknisk samarbejdsaftale – ikke alene for mindskning af stemmespild – en aftale, som i høj grad skal komme kommunens borgere og ansatte til gavn, se det er helt unikt. Så, hvorfor mere end nedtone dette i noget så ophøjet som en journalistisk analyse?

I Maren Spliid Gruppen, som ikke er blå, snarere røde/orange, er vi meget optaget af TRIVSEL for både kommunens borgere og medarbejdere.

Hvis borgerne skal have mulighed for at kende til det som kan være medvirkende til, at hverdagen bliver bedre her i kommunen – at vi sammen arbejder for trivsel og ikke hovedløs vækst – da har HF en opgave i, at fremstille virkeligheden korrekt, og ikke at vildlede borgerne!

Vi 5 partier ønsker en ny retning for Horsens kommune, en visionær kommune med borgeren i centrum. Alle skal have mulighed for at opnå et godt og værdigt liv. Udgangspunktet er et positivt menneskesyn, hvor trivsel er en forudsætning for alle borgere og medarbejdere i Horsens kommune.

Derudover er listet en række punkter, som alle 5 partier vil arbejde for.

Aftalen er ganske enkelt menneskeligt set smuk, og politisk set virkelig flot håndværk.

Den valgtekniske samarbejdsaftale kan ses i en artikel fra HF, som bl.a. ligger på Maren Spliid Gruppens Facebook side.

Birgit Skovgaard

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Keramiker Stine Orle i Stensballe
19. apr 2021