Det bæredygtige byggeri er et effektivt byggeriByggebranchen skal omstille sig og bygge mere bæredygtigt. Men hvor de fleste udelukkende forbinder det at bygge mere bæredygtigt med øget dokumentation på byggematerialer og valg af mindre energitunge byggematerialer, vil Danske Byggecentre gerne slå et slag for en tankegang med fokus på hele byggeriets værdikæde. 

Af Danske Byggecentre 

Det bæredygtige byggeri kræver, at man ikke kun fokuserer på enkelte dele af byggeprocessen, men i stedet ser helheden. 

”Skal vi blive bedre til at bygge bæredygtigt er det vigtigt at vi beholder overblikket og kigger på hele byggeprocessen. Selvom det for eksempel er vigtigt at vælge byggematerialer med lav indlejret energi, nytter det ikke, at vi med den anden hånd bygger sløset med en masse spild. Jeg oplever at branchen, i sin iver efter at bygge mere bæredygtigt, til tider overser de lavthængende frugter, med løsninger og tiltag, der i det store hele skubber i den rigtige retning.” udtaler adm. direktør Palle Thomsen

Derfor vil Danske Byggecentre sætte fokus på det effektive byggeri, når vi den 21. marts åbner dørene til Danmarks største byggerimesse, BYGGERI’23 i Messe C i Fredericia. Her vil vi som noget nyt uddele prisen EFFEKTIVT BYGGERI 2023. Prisen gives til en effektiv løsning, bygningsdel, komponent eller metode i byggeriet, der opfylder et eller flere af følgende krav:

  • Dokumenteret effektiv energi- eller ressourceoptimering ved fremstilling af produkt
  • Dokumenteret effektiv energi- eller ressourcebesparelse ved anvendelse af produkt eller løsning
  • Dokumenteret effektiv genbrug eller genanvendelse af produkt
  • Dokumenteret effektiv metode som effektiviserer byggeprocessen

”Vi har valgt at uddele prisen for at fremhæve de mange gode nye materialer og løsninger som branchen udvikler. Uanset om man optimerer ressourceforbruget eller effektiviserer byggeprocesser er man med til at skubbe byggeriet i en effektiv og mere bæredygtig retning. Det vil vi gerne hædre.” siger Palle Thomsen. 

Er man interesseret i at bygge mere effektivt eller bæredygtigt er det en god ide, at besøge BYGGERI’23. Messen er med sin størrelse og betydning i branchen, stedet hvor leverandører og producenter fremviser de nyste tiltag og løsninger. Man finder med andre ord ikke et bedre og bredere udvalg noget sted i Danmark.

”BYGGERI’23 giver et indblik i fremtidens materialer og løsninger for den danske byggebranche. Derfor er det naturligt, at mange kommer på messen for at se og høre om det nyeste nye.” Siger Palle Thomsen og fortsætter.

”Jeg er glad for at vi i år kan fremhæve materialer og løsninger der kan skubbe branchen i en mere effektiv og bæredygtig retning. Det er helt i messens ånd.” afslutter Palle Thomsen. 

Det er gratis at deltage på BYGGERi’23 for fagfolk, men det kræver tilmelding. Tilmeldingen sker via dit lokale byggecenter eller online på byggerimessen.dk
 

Danske Byggecentre

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024