Det bliver dyrt at være børnefamilie i HorsensEsben Hedeager (K), byrådsmedlem

Det konservative Folkeparti blev desværre nødt til at stå uden for dette års budgetaftale. Det er rigtig ærgerligt, da vi kan se rigtig mange, gode aftryk fra vores værdier og mærkesager. Vi er rigtig glade for, at man har tilgodeset skoleområdet, som virkelig har brug for et økonomisk løft. Men der er brug for endnu flere penge, hvis det virkelig skal batte noget. 

Af Esben Hedeager, Annette Schulz Jensen og Anders Krojgaard Lund
Byrådsmedlemmer, Det konservative Folkeparti, Horsens

Man vedtager en skattestigning, før man har vendt hver en mulighed for at finde en ekstra besparelse, så skattestigningen kunne være så minimal som mulig. Med skattestigningen vil en familie på to voksne få en ekstra udgift på 1470 kr./årligt. Det er jo trods alt en del. Hertil skal man også huske, at der fra januar 2024 kommer en stigning til SFO-pasning, madordning i vuggestue, hævet gebyrer til affaldssorteringsordningen, og så stiger prisen på vand ca. 15% pga. nye vandure. 

Det bliver dyrt at være børnefamilie i Horsens! Det undrer os, at man tilfører 50 mil kr. ekstra til Oplandspuljen, og der afsættes 2 millioner kr. ekstra til PR-puljen for at lave flere events! Skal man det i en tid, hvor kommunen er presset økonomisk? Det er for os et klokkeklart nej!

Vi er helt med på, at med stigende udgifter til det specialiserede socialområde, flere ældre etc. kunne en mindre skattestigning komme på tale. Vi havde håbet på, at socialdemokratiets invitationen til forhandlinger betød reelle besparelser. Så med en samlet opvejning for og imod måtte vi takke nej i denne omgang.
 

Esben Hedeager

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024