Det’ sikkert Bare Om KærlighedMusikforeningen i Gedved kunne onsdag melde om udsolgt til en særdeles vellykket akustisk koncert med Sebastian.

Af Jens Glavind. Foto: Lisbet Kildall

Det kan godt være at 71-årige Knud Torben Grabow Christensen alias Sebastian stemmemæssigt har mistet pondus og styrke gennem årene, men hvad gør det når man stadig kan opleve en kunstner med mange poetiske, velklingende og til tider satiriske tekster, nogle nye og nogle med næsten 50 år på bagen.

Læg dertil klingende smukt og sublimt guitarspil godt hjulpet på vej af en uovertruffen lydmand og succesen er hjemme.

I løbet af aftenens to sæt gav Sebastian prøver fra sit store repertoire i en smuk kombination af sange fra hans store bagkatalog over til nye kompositioner.

Sebastian høstede stort bifald for hans seneste single udspil ”Det’ sikkert Bare Om Kærlighed”, en meget rammende betegnelse for hvad Sebastians sange ofte handler om.

At Sebastian også har satiriske tilbøjeligheder, vidnede det forholdsvis nye nummer ”Skjulte øjne” om, hvor der kom nogle ret så harske ytringer frem om overvågningssamfundet, hvor der for år tilbage var 500.000 kameraer i det offentlige rum i Danmark, og i dag sikkert det dobbelte antal efter Sebastians udsagn. Også nummeret ”Konen med æggene” gav prøver på Sebastians sarkastiske evner som sangskriver.

I aftenen andet sæt fortsatte Sebastian i en lind strøm med gavmild uddeling af den ene klassiker efter den anden, hvor specielt ”Måske ku’ vi” og ” Du er ikke alene” gjorde stor lykke blandt de 150 publikummer.

Ved afslutningen på aftenens koncert vidnede taktfaste og stående ovationer om et publikum der i den grad havde følt sig underholdt af en sand legende på den danske musikscene.

Sebastian viste sig til aftenens koncert i Gedved fra sin bedste side og gav talrige beviser på han stadig er en fremragende guitarist der mestrer et elegant og ubesværet fingerspil, specielt på den 12-strrende akustiske guitar der i dagens anledning var fundet frem som supplement til de to akustiske Martin-guitarer.

Sebastian har gennem sin lange karriere bevist at han ikke forfalder til simple akkorder og intetsigende poesi. Der er sjældent nogen enkelthed over hans sange og med usædvanlige akkorder skiller han sig positivt ud i mængden blandt danske musikere.

Publikum følte sig ganske enkelt underholdt på den gode måde onsdag aften på Seminariet i Gedved.

Tak til Gedved Musikforening for endnu et godt arrangement og tak til Sebastian for en fantastisk indsats på scenen.

Lignende artikler

Jens Glavind

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023