En aften med fortidens skyggerTag med på en tankevækkende rejse tilbage i tiden, hvor Henning Frandsen udfolder Danmarks skjulte fortid, ø-anstanterne og samfundets kontroversielle beslutninger. En aften med dybde, historie og refleksion venter.

Af Jørn Kildall

Østbirk Bibliotek inviterer onsdag den 6. september kl. 19 til en aften med den dygtige historiker og journalist, Henning Frandsen. Han vil tage os med på en rejse til en tid, hvor Sprogø og Livø i Limfjorden blev brugt som øanstalter for de betragtede som samfundets "problematiske" individer.

Danmarks bekymringer fra fortiden

I det tidlige 1900-tal var der en udbredt frygt blandt politikere, eksperter og meningsdannere. De troede, at Danmark stod over for en bølge af "undermålere" og "minusindivider". Disse bekymringer stammede fra tanken om, at nogle befolkningsgrupper reproducerede sig hurtigere end andre - ofte dem, som samfundet anerkendte som "ædle". Dette førte til drastiske metoder som deportation, tvangssterilisation og kastration for at kontrollere befolkningen.

Historiske personligheder og teorier

Frandsen vil dykke ned i personlige fortællinger, herunder den kendte Oluf Nyrup Rasmussen, for at give et menneskeligt perspektiv på disse begivenheder. Foredraget vil også berøre teorier fra den tid som darwinisme, degenerationsteori og racehygiejne, som var med til at forme denne mørke periode i Danmarks historie.

Mød eksperten

Henning Frandsen, en passioneret historiker og journalist, bringer disse historier til live med sin detaljerede research og levende fortælling.

Forfriskninger og praktiske detaljer

Billetter kan erhverves for kun 40 kroner på biblioteket eller via dets hjemmeside. Der vil blive serveret kaffe og te, så husk at medbringe din egen kop for en hyggelig aften.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024