Færre konflikter i hjemmet – ja tak!I Tryghedscirklen har Martin og Line har fået nemme værktøjer til at forstå børnenes behov og opretholde familieidyllen.

Du er ved at komme for sent. Storebror vil ikke selv tage sko på. Temperamentet er på vej op i det røde felt og det naturlige vil være at skynde på og måske skælde ud. En typisk situation, som de fleste forældre kan nikke genkendende til.

Den slags hverdagskonflikter oplevede Martin Skov Nielsen og Line Haboe Nicolaisen med børnene Zenia 2 år og Sigurd 6 år en del af i hjemmet i Hatting ved Horsens. Men så hørte de om et nyt forløb i Sundhedsplejen i Horsens Kommune, hvor de med enkle værktøjer kunne få redskaber til at forstå deres barns signaler og værktøjer til at imødekomme barnets behov.

Trygge og selvstændige børn

I Tryghedscirklen lærer forældre værktøjer, der kan gøre en stor forskel i relationen med vores børn. Tryghedscirklen er et forløb i Sundhedsplejen i Horsens Kommune, hvor der arbejdes med efter det anerkendte amerikanske familiebehandlingsmetode Circle of Security Parenting (Cos-P), som er en metode til at fremme en god og tryg tilknytning mellem barn og omsorgsperson.

-Alle forældre ønsker at give deres barn tryghed og at imødekomme deres børns behov, men mange vil opleve, at forældrerollen kan være udfordrende, siger sundhedsplejerske. Heldigvis skal der ikke meget til for at blive mere nysgerrig på forældrerollen, ændre de mønstre, vi kan hænge fast i, og blive bedre til at rumme barnets følelser, siger sundhedsplejerske Dorrit Knudsen.

Deler erfaringer

I Tryghedscirklen samles forældrene i en gruppe, hvor der er fokus på forskellige emner, som man som forældre kan gribe fat i for at hjælpe sine børn med at blive glade, trygge og selvstændige individer. Der bruges videoklip og samtale om emnerne. Gruppen mødes 8 gange af 2 timer.

-Først var jeg lidt skeptisk ved, at det var en gruppe. Men det viste sig faktisk, at det var rart at dele erfaringer med de andre forældre i gruppen. Jeg har lidt temperament og jeg fået redskaber til at tage den mere med ro. Jeg synes, vi har fået færre konflikter, siger Martin Skov Nielsen.

-Vi har lært at se bag om tingene og aflæse signaler. Der kan være en anden grund, der ligger bag, når børn reagerer. Det har også sat min egen barndom i perspektiv, at jeg ved mere om, hvad der ligger bag børn og voksnes reaktioner, tilføjer Line Haboe Nicolaisen.
Det er muligt at deltage i kurset blot der er et barn i familien under 4 år.

Sundhedsplejen starter nye hold med Tryghedscirklen den 25. februar og 7. april 2021. Alle sundhedsmyndighedernes retningslinjer overholdes, så deltagerne trygt kan deltage på holdene.
 

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021